Skvěle! Kvitová skolila Bradyovou a zahraje si v Brisbane o finále

- Filip Lefenda

Petra Kvitová porazila v australském Brisbane 6:4 a 6:2 Jennifer Bradyovou a zahraje si tak na úvodním podniku sezóny o finále. Turnajová šampionka z roku 2011 neztratila za celé utkání ani jednou servis, zatímco sama loupila na příjmu hned třikrát. Česká nasazená pětka těžila zejména z fungujícího prvního podání, po němž získala 28 z celkových 30 výměn. V semifinále narazí Kvitová na další Američanku, tentokrát Madison Keysovou. Ta přehrála v prvním pátečním čtvrtfinále 6:4 a 6:1 krajanku Collinsovou.

Úvod utkání byl ve znamení obrovské přetlačované. Kvitová musela hned v prvním gemu odvracet proti osmifinálové přemožitelce světové jedničky Bartyové na podání čtyři brejkboly, aby vzápětí stejnou porci na příjmu sama nevyužila. Po dvaceti minutách tak platil stav 1:1 a zdálo se, že je zaděláno na maratonský duel.

Opak byl ale pravdou. Obě aktérky svou hru na servisu vzápětí zpřesnily a zápas dostal spád. Rozhodl tak poslední, desátý gem. Kvitová se v něm na returnu dostala ke dvěma setbolům, přičemž druhý proměnila parádním forhendovým returnem kros do protilehlého růžku kurtu.

Výkon nasazené pětky rostl s každou odehranou výměnou. Ve druhé sadě se Kvitová dostala do výhody brejku už ve čtvrtém gemu, další servis Bradyové pak prolomila v laufu hrající Češka v osmém gemu. To její forhendový return vyhodila Američanka středem kurtu do autu, čímž zápas skončil.

Kvitová tak po utkání s Ruskou Samsonovovou opět neztratila ani jednou servis. Po prvním podání získala dvojnásobná wimbledonská vítězka 28 z celkových 30 výměn, osmkrát pak vykouzlila eso.

V semifinále narazí turnajová šampionka z roku 2011 na další americkou protivnici. Tentokrát jí bude světová třináctka Madison Keysová, která v úvodním čtvrtfinále přehrála ve dvou setech 6:4 a 6:1 krajanku Collinsovou.

Brisbane International (ženy, AUS, 1 434 900 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
Jennifer Bradyová (USA, 53.) – PETRA KVITOVÁ (7.) 4:6, 2:6