Vracející se maminka ji nezastavila. Kristýna Plíšková už je v semifinále

- Jan Vojkůvka

Skvělý vstup do sezony prožívá Kristýna Plíšková, jež v čínském Šen-čenu vybojovala postup do semifinále. Česká tenistka si poradila s Ukrajinkou Katerynou Bondarenkovou, jež se teprve před pár měsící vrátila na kurty po druhé mateřské pauze. Plíšková zvítězila ve dvou setech 6:4, 6:4.

Plíšková předvedla především na returnu fantastický výkon. Vypracovala si v utkání hned 13 brejkbolů, ze kterých 3 proměnila.

V prvním setu zahájila svou cestu za postupem parádně a se dvěma brejky se ujala vedení 4:0. Poté sice Bondarenková zabrala, využila i svůj jediný brejkbol v zápase, ale vyrovnat se jí nepovedlo. Česká hráčka dokázala úvodní dějství doservírovat a vyhrála 6:4.

Ve druhém setu Plíšková urvala brejk ve třetím gemu a zápas úspěšně dopodávala.

Bondarenková, jež v pauze mezi sezonami oznámila svůj cíl, kterým je posun do elitní dvacítky světa, si zahrála premiérové čtvrtfinále po svém návratu na kurty. Dvojnásobná maminka podruhé přerušila kariéru mezi srpnem 2018 a zářím 2019 kvůli porodu druhé dcery.

Česká tenistka si postupem do semifinále dokázala vylepšit loňský výsledek už o dvě kola a zajistila si i posun žebříčkem na 62. místo. O finále si zahraje se sedmou nasazenou Jelenou Rybakinovou.