Denní menu, 8.1.2020: Strýcová si po prohře spravila chuť v deblu a čeká ji derby, dále jdou i Kolář s Rosolem

- Filip Lefenda

Barbora Strýcová prohrála na turnaji v Brisbane ve dvou setech s Američankou Riskeovou, v místě dění ovšem zůstává. Deblová světová jednička si o pár hodin později spravila náladu ve čtyřhře, v níž postoupila do čtvrtfinále. V tom se utká s krajankou Lucií Hradeckou, jež ztratila ve středu pouhé čtyři gemy. Podobně jako Strýcová si počínal na challengeru v Nové Kaledonii Zdeněk Kolář. Ten padl ve třech setech s Italem Violou, následně ale zaznamenal deblové vítězství po boku krajana Lukáše Rosola.

NA ROZJEZD

02:30

KOLÁŘ OBRAT NA CHALLENGERU NEDOTÁHL: Zdeněk Kolář (226.) své první utkání nové sezóny zakončil neúspěšným třísetovým zápasem. Třiadvacetiletý hráč na challengeru v Noumee prohrál se zkušeným Matteem Violou (219.) duel 2. kola 4:6, 6:4, 4:6.

Čech měl po neúspěšné první sadě ve druhém setu namále, ve čtvrté hře však odvrátil tři brejkboly. Za stavu 3:3 ke všemu využil druhou šanci při podání soupeře a získal důležitý brejk. Kolář mohl druhý úspěšný gem při servisu protihráče získat v první hře třetí sady, příležitost ale nevyužil, sám naopak v závěrečné hře zápasu nezískal ani fiftýn. – Matteo Viola (ITA, 219.) x Zdeněk Kolář (226.) 6:4, 4:6, 6:4

 

HLAVNÍ CHOD

02:00

RISKEOVÁ ZDOLALA PO MUCHOVÉ I STRÝCOVOU: Barbora Strýcová (31.) se s hlavní soutěží dvouhry v Brisbane rozloučila v osmifinále. Česká tenistka v něm nestačila na Alison Riskeovou (19.), s níž prohrála 3:6, 4:6.

Strýcová ve třetí hře přišla o servis, a i když se jí vzápětí vydařil rebrejk, hned poté ztratila podání podruhé, v závěru sady se pak soupeřka dočkala třetího brejku. České hráčce, která si v průběhu duelu nechávala ošetřovat nohu, se sice vydařil nástup do druhého setu, po rychlém brejku ale neudržela podání. Protihráčka poté získala v desáté hře klíčový gem při servisu Strýcové a zápas dovedla do zdárného konce. 

V dalším kole narazí Riskeová na vítězku souboje mezi Karolínou Plíškovou a Australankou Tomljanovicovou. Po skalpech Muchové a Strýcové tak může Američanka narazit už na třetí českou protivnici v řadě. – Barbora Strýcová (31.) x Alison Riskeová (USA, 19.) 3:6, 4:6

 

A KDO NEMÁ DOST...

07:00

STRÝCOVÁ SI SPRAVILA CHUŤ VE ČTYŘHŘE: Po vyřazení z dvouhry postoupila Barbora Strýcová v australském Brisbane alespoň ve čtyřhře. Deblová světová jednička zvítězila po boku tradiční tchajwanské parťačky Su-wej Sie 6:3 a 6:4 nad domácí dvojicí Priscilla Honová, Storm Sandersová. Ve čtvrtfinále narazí Strýcová na krajanku Lucii Hradeckou a Slovinku Klepačovou. – Sie (TPE), Strýcová x Honová, Sandersová (obě AUS) 6:3, 6:4

Česi v akci

Hradecká prolétla do čtvrtfinále, v tom ji čeká Strýcová
Lucie Hradecká s Andrejou Klepačovou postoupily na podniku v Brisbane do deblového čtvrtfinále, když nedaly šanci lotyšsko-americkému páru Anastasija Sevastovová, Sloane Stephensová. Hradecká se svou slovinskou spoluhráčkou zvítězily se ztrátou jediného servisu jednoznačně dvakrát 6:2 a zahrají si o semifinále proti nasazeným jedničkám Barboře Strýcové a Su-wej Sie.

Kolář s Rosolem v deblu postupují
Tenisté Zdeněk Kolář a Lukáš Rosol postoupili na challengeru v Nové Kaledonii do deblového čtvrtfinále. Oba jmenovaní se bok po boku představili poprvé od předloňského října, kdy si spolu došli pro titul na challengeru v Almatech. Tentokrát Češi porazili na úvod španělský pár Pedro Martínez, Bernabe Zapata Miralles 7:6(3) a 6:3.

ATP/WTA

Brisbane International (ženy, AUS, 1 434 900 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále dvouhry
BARBORA STRÝCOVÁ (31.) – Alison Riskeová (USA, 19.) 3:6, 4:6

Osmifinále čtyřhry
Sie (TPE), STRÝCOVÁ – Honová, Sandersová (obě AUS) 6:3, 6:4
HRADECKÁ, Klepačová (SLO) – Sevastovová (LAT), Stephensová (USA) 6:2, 6:2

Čtvrtfinále čtyřhry
Mladenovicová (FRA), Tomljanovicová (AUS) – KAR. PLÍŠKOVÁ, Vekičová (CRO) 6:2, 6:4

Challenger Tour

Internationaux BNP Paribas Nouvelle Caledonie, Noumea (muži, NCA, 81 240 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry
Matteo Viola (ITA, 219.) – ZDENĚK KOLÁŘ (226.) 6:4, 4:6, 6:4

Osmifinále čtyřhry
P. Martínez, Zapata Miralles (oba ESP) – KOLÁŘ, ROSOL 6:7(3), 3:6

ITF World Tennis Tour

Rafa Nadal Academy by Movistar World Tennis Tour, Manacor (muži, ESP, 15 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
Pawel Cias (POL, 885.) – MICHAEL VRBENSKÝ (424.) 7:6(5), 6:1
DALIBOR SVRČINA (979.) – Juan Pablo Caňas García (ESP, 1220.) 6:3, 6:0

1. kolo čtyřhry
FOREJTEK, VRBENSKÝ – Bagnolini (ITA), Ktiri (ESP) 6:3, 6:0