VIDEO: Tsitsipas řádil na ATP Cupu. Odnesl to i jeho otec

- Marek Bartošík

Stefanos Tsitsipas na ATP Cupu nedokázal udržet na uzdě svůj temperament. Jednadvacetiletý Řek během jinak velmi kvalitního zápasu proti Nicku Kyrgiosovi rozbil raketu o lavičku, načež jeden úlomek poranil Tsitsipasova otce Apostolose do lokte.

Více než 150 odehraných minut, tři tiebreaky, 43 es a řada krásných tenisových momentů. Společně s tím ale nabídl duel Stefanose Tsitsipase a Nicka Kyrgiose na ATP Cupu také kontroverzní situaci, když řecký tenista nevybíravě rozmlátil raketu.

Stalo se tak po prvním setu, který Tsitsipas prohrál 7:9 v tiebreaku, u řecké lavičky. Vítěz posledního Turnaje mistrů se do toho pořádně opřel, letící úlomek dokonce zasáhl do lokte tenistova otce a trenéra řeckého výběru Apostolose Tsitsipase.

Do incidentu se vložila i Tsitsipasova matka Julia Salnikovová, která ze synova počínání rozhodně nebyla nadšená. Tsitsipas senior se mezitím přesunul k ostatním členům týmu.

„Otce jsem zasáhl náhodou, prostě se to stalo. Ihned jsem to přestal řešit. Neptal jsem se ho, proč odešel do týmového boxu. Budu s ním mluvit později,“ uvedl na pozápasové tiskové konferenci Tsitsipas.

Řecký tenista utkání s Kyrgiosem prohrál 6:7(7), 7:6(3) a 6:7(5), na ATP Cupu tak zvládl pouze jedno ze tří utkání ve dvouhře. Po úvodní porážce s Denisem Shapovalovem hladce porazil trápícího se Alexandera Zvereva. Řecko skončilo ve skupině F se třemi porážkami a dílčí zápasovou bilancí 1:8 na posledním místě.