J&T Banka Prague Open 2020 přinese navýšení dotací i kratší kvalifikaci

- Marek Bartošík

Na přelomu dubna a května se čeští fanoušci opět můžou těšit na turnaj WTA v pražské Stromovce, kde tradičně startuje řada domácích tenistek. Účastnice si letos rozdělí vyšší finanční odměny. Do kvalifikace půjde méně hráček, velikost pavouku dvouhry i čtyřhry pro hlavní soutěž zůstává stejná.

Největší tenisový turnaj na území České republiky J&T Banka Prague Open se letos bude konat od 25. dubna do 2. května, hlavní soutěž začne v pondělí 27. dubna. Dějištěm turnaje zůstávají antukové kurty areálu TK Sparta Praha. Pražský podnik bude pošesté pod hlavičkou WTA, přičemž spadá do základní kategorie WTA International. Celková dotace nově činí 275 tisíc dolarů, loni to bylo 250 tisíc.

Další změnou je zmenšení kvalifikace, kde bude místo 32 startovat pouze 24 hráček. Kvalifikační boje se odehrají o víkendu 25. a 26. dubna. Hlavní soutěže se opět zúčastní 32 tenistek ve dvouhře a 16 párů ve čtyřhře.

V posledním ročníku získala titul ve dvouhře Švýcarka Jil Teichmannová, která v těsném finále udolala Karolínu Muchovou. Ve čtyřhře triumfovala rusko-slovenská dvojice Kalinská, Kužmová. Třikrát v řadě se do boje o deblový titul probojovala Květa Peschkeová.

Pražskému podniku bude ve stejném hracím týdnu sekundovat klání v marockém Rabatu.