WTA

Vítězný vstup do sezony. Kvitová ztratila v Brisbane první set, poté přišel uragán

- Jan Havlovic

Petra Kvitová vstoupila vítězně do nové tenisové sezony! Světová sedmička si v úvodním zápase na turnaji v Brisbane poradila s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou, kterou porazila již poosmé v kariéře. Kvitová sice prohrála první set, poté ale již ztratila pouze jeden gem a zvítězila po setech 2:6, 6:1 a 6:0. „Je skvělé vstoupit do sezony vítězstvím,“ radovala se česká tenistka v pozápasovém rozhovoru.

Druhá nejlepší česká tenistka neměla ideální vstup do zápasu, když hned dvakrát přišla o podání a rázem prohrávala 0:4. Zkušená Pavljučenkovová si náskok pohlídala a dovedla první sadu do vítězného konce.

Petra Kvitová poté předvedla doslova uragán, když ve zbývajících dvou sadách ztratila jediný gem a po 110 minutách dovedla duel do vítězného konce. „Je skvělé vstoupit do nové sezony vítězstvím,“ lebedila si devětadvacetiletá tenistka v pozápasovém rozhovoru.

„První set nebyl ideální, ale zůstala jsem pozitivní a zápas zvládla,“ pochvalovala si Kvitová, která před pár dny s Pavljučenkovovou trénovala. „Hrály jsme cvičný set, ten jsem prohrála. To bylo varování,“ zavzpomínala Kvitová s úsměvem na rtech. Česká tenistka se střetla s Pavljučenkovovou již pojedenácté a připsala si celkově osmou výhru z těchto vzájemných duelů.

Kvitová postoupila v Brisbane počtvrté v kariéře přes první kolo a již nyní obhájila loňskou osmifinálovou účast. Její další soupeřkou bude opět Ruska – úspěšná kvalifikantka Ljudmila Samsonovová, která si v prvním kole vyšlápla na Američanku Stephensovou. 

„Potkaly jsme se v šatně, takže jen vím, jak vypadá. Věřím, že můj trenér sežene nějaké informace,“ říká Kvitová před premiérovým vzájemným střetnutím s jednadvacetiletou Ruskou.