Thiem bude světovou jedničkou, tvrdí rakouská legenda

- Radek Štohl, Jan Vojkůvka

Podle slov Thomase Mustera má Dominic Thiem dovednosti k tomu, aby se stal světovou jedničkou. Rakouská tenisová legenda se v rozhovoru pro Servus TV rozpovídala nejen o potenciálu Thiema, ale také o současném týmu svého týmu na ATP Cupu.

Thiem se aktuálně nachází na čtvrté pozici. Na prvního Rafaela Nadala ztrácí více jak čtyři tisíce bodů, ani to však Thomase Mustera neodrazuje od vidiny svého krajana na post světové jedničky.

„Pokud si udrží současnou úroveň, tak se tak dříve či později stane. Například si už zahrál finále grandslamu," prohlásil bývalý nejlepší hráč světa a hned pokračoval. „Myslím si, že jeho čas ještě přijde. Netuším přesně kdy, ale věřím v to. Je to velmi milý člověk a velice vážený všemi svými protihráči," pokračoval Muster o tenistovi, který v sezónách 2018 a 2019 hrál o titul na French Open.

Oba Rakušané se v této době účastní ATP Cupu. A jak uvádí Thomas Muster, jeho země není bez šance. „Máme dobrý tým na to, abychom si na něm vedli dobře. Možná jsou zde konkurenceschopnější výběry, ale my budeme bojovat o náš cíl, kterým je finále," nechal se slyšet Muster.

Sám Thiem se tento týden vyjádřil, že se blíží doba, kdy velikáni mužského tenisu konečně začnou být nahrazováni. Mělo by se tak stát už letos a svět by měl poznat nového grandslamového šampiona z nastupující generace.

S tím souhlasí i Thiemova matka Karin, která slova svého syna plně podpořila. „Doufám, že by se to mohlo povést Dominicovi. Myslím, že nová generace se stává silnější a silnější a podle mého, stejně jako říká Dominic, v roce 2020 by měl být korunován nový grandslamový vítěz.“