Hrát čtyřhru s Andym by mohlo být problematické, říká Jamie Murray

- Jan Havlovic

Velká Británie je obhájcem trofeje a brousí si zuby i na druhou trofej v řadě, již o tomto víkendu vyzve v Glasgow Argentinu. Jamie Murray se však před semifinálovým duelem svěřil novinářům, že mu přijde jednodušší hrát s Bruno Soaresem než se svým bratrem Andym.

Velmi očekávaná bitva se blíží! Již tento pátek odstartuje ve skotském Glasgow, rodném městě Andyho Murrayho, odstartuje semifinálový duel Davis Cupu mezi domácí Velkou Británií a Argentinou. Diváci se budou těšit především na reprízu finále z letních OH mezi Andy Murraym a Juanem Martínem del Potrem. Na začátku tohoto týdne se vyjádřil Jamie Murray ohledně spolupráce se svým bratrem ve čtyřhře. Není to zas tak těžké, jít nyní hrát s Andym. Je to skvělý hráč," svěřil se o rok starší Jamie. 

Čerstvý vítěz čtyřhry z US Open, kde se ve Flushing Meadows radoval z vítězství po boku Bruno Soarese, se však rovněž zamyslel nad spoluprácí se svým aktuálním parťákem ve čtyřhře a svým bratrem v Davis Cupu. Pracujeme na naší hře a kominukujeme spolu každý den. V tomhle ohledu mi to přijde jednoduší s Brunem (Soaresem). S Andym to občas není tak snadné, neboť velcí hráči dělají věci tak, jak dělají," uvedl rodák ze skotského Dunblane. 

V letošním roce se bratrský pár představil společně na dvorci v rámci Davis Cupu pouze jednou - v úvodním kole v Birminghamu proti Japonsku. Andy Murray získal dva body ve dvouhře a následně se svým bratrem vyhráli čtyřhru snadno ve třech setech. V Srbsku se světová dvojka nepředstavila, tým však zvládl vyhrát 3:2. V semifinále však Jamie s Andym opět spojí síly a měli by společně nastoupit ve čtyřhře. Starší Jamie však o páru zjevně není stoprocentně přesvědčený. Když přijdu na kurt a začnu říkat, že by měl podávat tímto směrem nebo poslat return do tohoto místa. Andy to často neposlouchá, to by mohlo být trochu problematické," uvedl v rozhovoru pro tennisworldusa.org.