Schettová vyzdvihuje chování Thiema. Daně platí svědomitě ve své vlasti, oceňuje

- Jan Havlovic

Bývalá profesionální tenistka Barbara Schettová ocenila chování svého krajana Dominica Thiema, který navzdory tenisovým úspěchům zachoval své bydliště v rodné zemi. Světová čtyřka tak musí dodržovat rakouský daňový systém. „Je to opravdový Rakušan,“ oceňuje Schettová.

Dominic Thiem si klidně mohl zařídit trvalé bydliště v Monte Carlu, které je co se týče daní mnohonásobně přívětivější v porovnání s Rakouskem. Světová čtyřka ale zůstala věrná své vlasti. 

Chování šestadvacetiletého tenisty oceňuje jeho krajanka Barbara Schettová, bývalá světová sedmička. „Je to opravdový Rakušan. Daně platí svědomitě ve své vlasti,“ chválí Schettová Thiema v rozhovoru pro deník The New York Times.

Šestadvacetiletého tenistu slova Schettové pochopitelně potěšila. „Zůstal jsem tou osobou, kterou jsem vždy byl,“ uvědomuje si Thiem.

Rakouská tenisová jednička se usadila ve vesničce Neusiedl am See, poblíž slovenských hranic. „V tomhle městečku se toho moc neděje. Cítím se tam ale doma, a tak by to mělo být,“ říká.

Dle rakouského daňového systému musí každá fyzická osoba z příjmu nad 600 000 € odvést 50 %.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Amazing week in Vienna ended with a nice photoshoot on centre court! ?? #organicsbyredbull #vienna #erstebankopen . . ?: @danielgmeiner

Příspěvek sdílený Dominic Thiem (@domithiem),Říj 28, 2019 v 11:11 PDT