VIDEO: Ashleigh Bartyová jako australské lákadlo v novém vidoeklipu

- Michal Hladký

Agentura Tourism Australia, která má za úkol nahnat do své země návštěvníky z celé planety, vydala nedávnou videoklip, jenž má posloužit jako pozvánka pro všechny obyvatele Velké Británie. A menší roli si v něm střihla i australská hvězdička Ash Bartyová, tedy světová tenisová jednička.

Australský "Matesong", který nazpívala Kylie Minogueová, se snaží skrz vtipnou notu pozvat hlavně Brity do této země na druhé straně zeměkoule. „Tento rok byl pro vás těžký a matoucí, ale pokrok je stále nezastavující," rýpla si Minogueová na úvod do svých „bratranců", čímž upozornila na nedávné volby. 

Ve videoklipu se na chvíli objevila i na kurtu hrající tenistka Ash Bartyová. Australané tenis milují, nelze se tedy divit tomu, že jejich favoritka a světová jednička by ráda přidala do své (zatím) chudé sbírky grandslamů ten pro ni nejcennější — domácí. 

Spojení národních turistických agentur, tak jako tomu bylo v tomto případě, není ničím obvyklým. Mnoho případů z nedávné doby se nenajde, to ale neznamená, že neexistují. Ta agentura, kterou zaštiťuje ostrovní stát Bermudy, například vehementně podporuje US Open.