Sázka století? Britský novinář chce vsadit balík na debakl Sereny proti Federerovi

- Jan Havlovic

Dokážou se elitní světové tenistky vyrovnat svým mužským kolegům? Toto téma opět oživil britský novinář Piers Morgan, který si chce vsadit jednu miliardu britských liber na výhru Rogera Federera v zápase proti Sereně Williamsové. „Roger by vyhrál dvakrát 6:0. Všichni to víme,“ je si jistý čtyřiapadesátiletý žurnalista.

Piers Morgan by podle informací webu Sportbible rád učinil sázku na vítěze duelu mezi Rogerem Federerem a Serenou Williamsovou. Britský novinář věří v jasnou výhru švýcarské legendy bílého sportu a hodlá vsadit jednu miliardu britských liber.

„Roger by Serenu porazil dvakrát 6:0. To všichni víme. I ona to ví,“ pronesl Morgan při návštěvě televizního pořadu Good Morning Britain.

Morgan posílá třiadvacetinásobnou grandslamovou šampionkou ještě před případným zápasem rovnou na stranu poražených. A za svým názorem si stojí natolik, že by byl ochoten vsadit obří balík peněz. „Vsadím tuhle částku na to, že Roger Federer porazí Serenu Williamsovou ve sto případech ze sta,“ konkretizuje britský novinář podmínky sázky.

K přímému souboji Sereny Williamsové a Rogera Federera došlo na začátku letošního roku v Perthu na Hopmanově poháru, ale pouze v rámci smíšené čtyřhry. Švýcarský tým ve složení Federer – Bencicová porazil Serenu Williamsovou s Francesem Tiafoem v poměru 4:2, 4:3(3). 

Nastává otázka, zdali se přímého souboje Sereny Williamsové s Rogerem Federerem vůbec někdy dočkáme. Kariéra obou legend světového tenisu se chtě nechtě blíží ke svému konci a času na případný vzájemný duel rychle ubývá.