Halepovou zasáhl smutek. Zemřel muž, který stál za jejím tenisovým růstem

- Jan Vojkůvka

Smutná zpráva zasáhla během příletu ze soustředění v Dubaji rumunskou tenistku Simonu Halepovou. V pouhých 61 letech zemřel její první trenér Nicusor Ene, který stál u prvních větších krůčků dospívající Halepové na tenisových dvorcích a nastartoval její kariéru pečlivým dohledem na její tenisový růst.

Halepová se informaci dozvěděla během telefonického rozhovoru se svou matkou. Ene zemřel v pouhých 61 letech na infarkt. Podle rumunského deníku a1.ro nebyli záchranáři schopni Eneho resuscitovat a museli konstatovat úmrtí.

„Zrovna jsem přiletěla z Dubaje, kde trávím období mezi sezonami kvůli tréninku. Vždy, když přistanu, tak volám mámě, ale dnešní telefonát skončil smutnou zprávou o tom, že profesor Ene nás opustil,“ napsala Halepová na sociálních sítích.

„Laskavý člověk, co mi ani jednou během těch čtyř let spolupráce nenadával, a který mě naučil absolutně všechno o tom, co tenis je. Byl jednou z nejdůležitějších součástí mé úžasné kariéry. Nesmírně si vážím toho, že byl vedle mě na pódiu v Constantě, když jsem oslavovala titul z Wimbledonu. Bůh mu žehnej,“ dodala Rumunka.