Clijstersová pracuje na comebacku. Už ví, kde bude hrát

- Marek Bartošík

Velkou událostí nadcházející sezóny 2020 bude návrat bývalé světové jedničky Kim Clijstersové. Belgičanka, jež se rozhodla po více než sedmileté pauze znovu zápolit na profesionálním okruhu, nyní prozradila úvodní trojici turnajů, kterých by se měla zúčastnit.

Comeback Kim Clijstersové získává konkrétnější podobu. Čtyřnásobná grandslamová vítězka ve dvouhře na svém twitterovém účtu oznámila tři podniky, na nichž bude startovat.

Prvním kláním by pro ni mělo být od 2. března Monterrey (WTA International). Následující týden se Clijstersová přesune do Indian Wells (WTA Premier Mandatory), kde získala v letech 2003 a 2005 titul. Pak si podle plánů naordinuje dvoutýdenní pauzu a představí se až na zelené antuce v Charlestonu (WTA International).

Šestatřicetiletá Belgičanka se původně chtěla zapojit do tenisového dění od začátku sezóny, avšak kvůli zranění kolena musela návrat odložit. Již na začátku listopadu informovala, že v lednu ještě nebude hrát. Vzhledem k jejímu turnajovému plánu je reálné, že vynechá i únor.

„Posledních pár týdnů bylo super. Koleno sice není úplně zahojeno, ale vypadá to dobře. Postupně zostřuji trénink. Nicméně musím být ještě několik týdnů trpělivá,“ informovala své fanoušky Clijstersová, jež je trojnásobnou maminkou.

Pokud by příprava vítězky Australian Open 2011 pokračovala bez dalších komplikací, mohla by doufat v udělení divoké karty na jeden z únorových turnajů. V úvahu přichází například Acapulco, kde se hraje týden před Monterrey. Obě klání se konají v Mexiku.