Federer poznal 107letou obdivovatelku. Sleduji každý tvůj zápas, řekla mu čiperná Dorothea

- Marek Bartošík

Roger Federer se po náročné sezóně 2019, která zahrnovala i návrat na antukové dvorce, představil ještě na exhibičním turné po Jižní Americe. Součástí jeho tamního programu byly nejen tenisové souboje s Alexanderem Zverevem, ale i jedno milé setkání. V Argentině na něj čekala 107letá fanynka Dorothea.

Rok 1912 je v dějinách lidstva spojen například s potopením Titanicu a V. olympijskými hrami ve Stockholmu. Ač je to k nevíře, ve stejném roce se narodila Dorothea, ve 107 letech velmi pravděpodobně nejstarší fanynka Rogera Federera.

Osmatřicetiletý Švýcar se se svou obdivovatelkou z Argentiny poznal při exhibiční tour po Jižní Americe. Zběžným dotázáním snadno zjistil, jak velkou fanynkou Dorothea je.

„Sleduji všechny tvé zápasy. Když hraješ, nemám žádný jiný program,“ suverénně popsala 107letá žena, jež Švýcara sleduje od roku 1998, kdy začala jeho profesionální tenisová kariéra.

Dorothea svého oblíbence také nepřímo podpořila, aby s tenisem pokračoval. „Vypadá trochu jinak než na fotkách, mladší. Mnoho lidí říká, že by měl přestat hrát tenis, protože je starý. On ale není starý! Je to směšné. Tihle kritici nemají ponětí, co je starý a co mladý,“ dodala poněkud pobaveně Dorothea.

Její příběh je součástí dokumentu z dílny americké televizní stanice ESPN s titulem Roger Federer: Everywhere is Home, který mapuje Švýcarovo exhibiční turné po Jižní Americe.