Rekordní Nadal! V epické bitvě s Tsitsipasem získal pátý titul

- Jan Vojkůvka

Mubadala World Tennis Championship v Abú Dhabí ovládl popáté v kariéře španělský tenista Rafael Nadal. Ten stanovil svou pátou trofejí nový rekord tohoto přípravného turnaje, který se hraje v luxusní destinaci ve Spojených arabských emirátech.

Do letošního ročníku měli na kontě po čtyřech titulech Rafael Nadal a Novak Djokovič. Letos ovšem k vysněnému souboji mezi těmito dvěma hvězdami mužského okruhu nedošlo.

Djokoviče, který nakonec skončil třetí, totiž v semifinále porazil Stefanos Tsitsipas. Diváci však postupu mladého Řeka litovat nemuseli. Ve finále viděli epickou bitvu s Rafaelem Nadalem, která nabídla 38 odehraných gemů. Dva sety tak musely rozhodnout tiebreaky a jedna sada skončila těsně před zkrácenou hrou.

Z vítězství, a pátého titulu, se nakonec radoval Nadal. Ten vyhrál 6:7(3), 7:5, 7:6(3). Ve třetím setu Nadal nevyužil vedení 4:2, přesto si dokráčel pro vítězství, aniž by čelil byť jen jednomu mečbolu soupeře.

Tsitsipas se prezentoval velmi aktivní hrou, kterou dělal Nadalovi pořádně problémy. Nadal sice ve všech setech dokázal jednou svého soupeře brejknout, ale v první a třetí sadě se Tsitsipas dokázal dotáhnout. Média kvůli nasazení a bojovnosti obou soupeřů hovoří o epickém klání dvou generací tenistů. Té odcházející zastoupenou Nadalem a té nastupující, již zastupoval Tsitsipas.

Pátým prvenstvím v Abú Dhabí otevřel Nadal, v současnosti světová jednička, sezonu, v níž by rád zcela dominoval. A ke zlepšování má spoustu prostoru. Antuková sezona byla i přes další titul na French Open o něco slabší, spoustu turnajů musel kvůli zranění vynechat. Celkově tak má Nadal velkou šanci, aby hájil první místo světa, pokud mu vydrží zdraví.