WTA

Cena popularity WTA: Halepová zkompletovala hattrick, Kvitová na bedně

- Jan Havlovic

Simona Halepová slaví v anketě WTA Fan Favorite vítězný hattrick, když zvítězila v hlasování fanoušků potřetí v řadě. Rumunka těsně porazila mladou Polku Igu Swiatekovou. Bodovala také Petra Kvitová, která obsadila třetí pozici.

Simona Halepová je mezi fanoušky aktuálně nejoblíbenější tenistkou z profesionální okruhu WTA. Tento fakt potvrzuje anketa WTA Fan Favorite, kterou bývalá světová jednička ovládla již potřetí v řadě a v letošním roce tak zkompletovala hattrick. 

Osmadvacetiletá Rumunka odsunula v těsném pořadí na druhou pozici o deset let mladší Polku Igu Swiatekovou, která zakončila průlomovou sezonu na 60. místě světového žebříčku. Mladá Polka v anketě navazuje na úspěchy krajanky Agnieszky Radwanské, která ovládla cenu popularity v minulosti celkem šestkrát, a to v letech 2011 až 2016.

Swiateková si spravila chuť v anketě o nejlepší úder sezony, kterou ovládla díky brilantnímu stopbalu ze semifinálového souboje proti Kristýně Plíškové na turnaji ve švýcarském Luganu. 

V anketě WTA Fan Favorite měl na bedně svého zástupce také český tenis! Třetí příčku totiž obsadila Petra Kvitová, která je rovněž šestinásobnou držitelkou ocenění Karen Krantzcke Sportmanship Award. 

O hlasy fanoušků usilovaly ještě Karolína Plíšková, Markéta Vondroušová a Karolína Muchová. Ani jedna ze zmíněných českých tenistek se na předních pozicích neumístila.