Ósakaová najala trenérskou hvězdu bývalých světových jedniček

- Jan Vojkůvka

Světová trojka Naomi Ósakaová vstoupí do nové sezony pod vedením trenérské hvězdy, která koučovala bývalé světové jedničky Kim Clijstersovou, Viktorii Azarenkovou, Angelique Kerberovou či Simonou Halepovou. Spolu s Belgičanem Wimem Fissettem se pokusí na Australian Open obhájit letošní titul.

Ósakaová oznámila novou spolupráci s Fissettem na konci týdne. Japonskou hráčku by rád dovedl zpět na vrchol žebříčku, což se mu povedlo v kariéře už několikrát.

Mezi elitu se poprvé dostal, když trénoval Kim Clijstersovou při jejím prvním comebacku na okruh, při němž vyhrála tři grandslamové turnaje a vystoupala na první místo světa. Obrovské úspěchy sbíral i s dalšími tenistkami a kromě výše zmíněných spolupracoval i s Britkou Johannou Kontaovou, Italkou Sarou Erraniovou nebo Němkou Sabine Lisickou.

Ósakaová má za sebou rok jako na horské dráze. Po vítězství na Australian Open ukončila spolupráci se svým trenérem Saschou Bajinem a po krátkém hledání najala na jeho místo Jermaina Jenkinse, bývalého sparingpartnera Venus Williamsové a národního trenéra z USTA Development programu.

Po US Open však ukončila spolupráci i s Jenkinsem a zbytek sezony ji z pozice trenéra vedl její otec Leonard Francois.