Tsitsipas vyhlášen nejlepším řeckým sportovcem. Co o něm řekl prezident?

- Filip Lefenda

V pouhých jednadvaceti letech vyhrál Turnaj mistrů a stal se tak nejmladším vítězem od dob Australana Hewitta. Stefanos Tsitsipas, vítěz tří letošních podniků kategorie ATP, byl ve své domovině vyhlášen nejlepším řeckým sportovcem roku 2019.

„Ahoj. Mrzí mě, že nemohu být přítomen osobně, bohužel jsem v zahraničí. Za ocenění ale mockrát děkuji, je to pro mě velká čest,“ spojil se v pondělí s hosty a diváky slavnostního večera alespoň na dálku prostřednictvím videa.

„Je to ten nejlepší způsob, jak zakončit rok. Vedla k tomu těžká cesta, mnoho stresu. Budu se i nadále snažit hrát co nejlépe, rád bych byl ještě lepším tenistou. Přeji všem šťastný nový rok,“ zakončil svou děkovnou zprávu muž, jenž kromě akce v Londýně letos triumfoval také ve francouzském Marseille a v portugalském Estorilu.

Výkony Tsitsipase ocenil i řecký prezident Prokopis Pavlopulos. „Je vzorem pro mladou generaci. Na to, abyste se dostali na vrchol, nestačí mít jen talent. Je třeba být silný i mentálně a tvrdě na sobě pracovat. A to je přesně jeho případ. Stefanos jde Řekům příkladem,“ nechal se na pódiu slyšet někdejší ministr vnitra.

Tsitsipase na pomyslném stupni vítězů nejlepších mužských řeckým sportovců doplnili basketbalista Jannis Antetokunmpo, hájící v zámořské NBA barvy Milwaukee, a plavec Kristian Golomeev, majitel stříbrné medaile z letošního světového šampionátu. Ženskou část ankety ovládla devětadvacetiletá skokanka o tyč Katerina Stefanidiová.