Kolodziejová po úspěšném comebacku: Ruka vydržela třetí turnaj v řadě

- Radek Štohl

Téměř tři čtvrtě roku se musela obejít bez soutěžního zápasu. Miriam Kolodziejová tak vinou zranění vynechala podstatnou část sezóny, v jejím závěru se však blýskla skvělými výsledky. Vyhrála halové MČR, v osmifinále Milovic nestačila na bývalou patnáctou hráčku světa a pozdější vítězku Kaiu Kanepiovou. Uplynulý týden jí poté chyběla jediná výhra od titulu v Jablonci nad Nisou.

Začátek roku byl pro českou tenistku jedinečný. Podruhé v kariéře se zúčastnila kvalifikace na turnaj WTA, na podniku v Sydney ovšem prohrála s vysoce favorizovanou Johannou Kontaovou 3:6, 2:6. Jak v nedávném rozhovoru pro Tenisový svět uvedla, soupeřka ji předčila v mnoha aspektech. „Neměla jsem vůbec šanci. Úplně mě přehrála," uznala bývalá osmá juniorka kombinovaného žebříčku.

Od australského turnaje Miriam Kolodziejová odehrála tři turnaje. Na německém podniku v Altenkirchenu skrečovala zápas prvního kola proti Maji Chwalinské. Na dlouhou dobu to tak pro ni byl poslední zápas. „Bylo to kvůli tomu levému zápěstí. Ještě více se to zhoršilo. Jela jsem k doktorovi a dostala sádru. Pak následovala operace," prozradila hráčka, která se v úvodu loňského července vyšplhala na 256. příčku dvouhry.

Zranění a následná rekonvalescence si vyžádaly velmi dlouhou pauzu. Od únorového turnaje se fanouškům znovu představila až ve druhé polovině listopadu, kdy se konalo halové MČR. Dvaadvacetiletá tenistka na něm postupně bez ztráty setu vyřadila Adélu Dörreovou, Hanu Pektorovou, Andreu Novou, Denisu Hindovou a Kristýnu Lavičkovou.

„Byly to první zápasy. Nebyla jsem moc spokojená. Přišlo mi, že od každého zápasu jsem hrála hůře. Vyhrála jsem ale pět zápasů v řadě, takže to bylo dobré. Na kurtě jsem se však necítila úplně dobře," vrátila se k danému turnaji.

Na okruhu ITF se Kolodziejová poprvé od zranění objevila v Milovicích. Po úspěšném prvním duelu proti Timee Jarůškové však vyzvala první nasazenou Kaiu Kanepiovou, se kterou padla 2:6, 5:7. „Na začátku jsem měla 2:0, měla jsem šanci na 3:0. Ten gem jsem ale prohrála a pak už se to se mnou vezlo. Celý zápas už byla lepší," prohlásila o osmifinále, ve kterém se jí ve druhé sadě podařilo stáhnout ztrátu z 1:5 na 5:5.

O týden později Miriam Kolodziejová zavítala do Jablonce nad Nisou. Během úvodních čtyřech zápasů neztratila jedinou sadu. V prvním finále od minulého srpna ovšem nestačila na turnajovou čtyřku Elenu Malyginovou 4:6, 5:7. „Asi jsem tady odehrála nejhorší zápas. Bylo to takové všelijaké. Moc jsem si nepomohla servisem. Hodně jsem se na něm trápila. Předchozí zápasy mi pomáhal. Do té doby jsem nedala ani jednoho debla, čelila jsem málo brejkbolům. Při každém mém podání jsme se tahaly. Bylo to pro mě těžké," nechala se slyšet bezprostředně po prohře.

I přes neúspěšný poslední zápas na podniku se však Kolodziejová na poslední týdny dívá pozitivně. „Ruka vydržela třetí turnaj v řadě, za což jsem ráda," těšilo tenistku, která se již o víkendu v dresu Říčan zúčastní Tenisové extraligy. Ta se rozjíždí pátečním předkolem, kdy proti sobě nastoupí Spartak Jihlava - LTC Pardubice a TK PRECHEZA Přerov - Severočeská Tenisová.