Operace problémy stále nevyřešila. Nišikorimu hrozí, že zmešká začátek sezony

- Jan Vojkůvka

Japonský tenista Kei Nišikori musel kvůli zranění lokte předčasně ukončit sezonu 2019 už po US Open a doufal, že klidový režim jeho zranění vyřeší. Nestalo se tak a na konci října musel na operaci. Ani to však nezabralo dle představ a bývalé světové čtyřce hrozí, že zmešká začátek příští sezony.

O svých obavách ohledně návratu se vyjádřil v rozhovoru pro deník Nikkan Sports. Podle něj se stává stále reálnější možností, že bude muset vynechat cestu do Austrálie.

„Nechci to uspěchat,“ řekl devětadvacetiletý tenista. „Po operaci jsem se měl vrátit v lednu, stále více to ale vypadá až na únor,“ poodhalil Japonec.

Prodloužení absence by Nišikoriho obralo o účast na grandslamovém Australian Open, kde obhajuje čtvrtfinále, i na premiérovém ročníku ATP Cupu, kde má být největší japonskou hvězdou. Neúčast na ATP Cupu by ho stála potřebné body do světového žebříčku, jež vybojoval na začátku této sezony ziskem titulu v Brisbane.

Ačkoliv mu je teprve 29 let, zdravotní trable ho nutí přemýšlet i o tom, že by tenisu mohl zanechat nadobro. Už v roce 2017 musel vynechat poslední měsíce sezony, včetně US Open.

„Jsem stále blíž konci kariéry,“ připustil. „Teď se chci hlavně vyléčit a vrátit se tak, abych hrál dobrý tenis, především ve druhé polovině příštího roku,“ podotkl k období, kdy nebude obhajovat žádné body.

Za tím účelem angažoval do svého týmu na pozici trenéra bývalého běloruského deblistu Maxe Mirného. Hlavním důvodem je i snaha změnit tréninkové návyky, které by mu měly pomoct v udržení zdraví.