Grönefeldová pověsila raketu na hřebík. Její stávající parťačka má hrát nově s Češkou

- Jan Havlovic

Úspěšná německá tenistka Anna-Lena Grönefeldová oficiálně oznámila konec tenisové kariéry, který již avizovala v průběhu letošní sezony. Čtyřiatřicetiletá nyní již bývalá profesionální tenistka má v plánu založit rodinu. Její stávající parťačka Nizozemka Demi Schuursová by se měla podle zatím nepotvrzených informací stát novou deblovou kolegyní české veteránky Květy Peschkeové.

Grönefeldová již dopředu avizovala, že na konci letošního roku ukončí aktivní tenisovou kariéru. Poslední soutěžní turnaj absolvovala na Turnaji mistryň v čínském Šen-čenu, kde společně s Demi Schuursovou došly až do semifinále. 

Čtyřiatřicetiletá Grönefeldová vystoupala v singlovém žebříčku nejvýše na čtrnácté místo a v mexickém Acapulcu získala svůj jediný singlový titul na okruhu WTA. Velký úspěch zaznamenala již v juniorském věku, když v roce 2003 vyhrála juniorku na French Open a stala se tak první Němkou od roku 1957, které se tento počin podařil. 

Tenistka původem s Nordhornu se v průběhu kariéry začala specializovat na čtyřhru. Grönefeldová získala na okruhu WTA celkem dvanáct deblových titulů a přidala také dva grandslamové tituly ze smíšené čtyřhry – na French Open a ve slavném Wimbledonu.

Nyní již bývalá profesionální tenistka má v plánu založit rodinu. „Chtěla bych poděkovat všem, kteří byli po mém boku v dobrých i těžkých časech. Děkuji!“ vzkázala Grönefeldová přes sociální sítě.

Její stávající parťačka Nizozemka Schuursová si musela během této sezony začít hledat novou parťačku. Tou by se podle dosud nepotvrzených informací nizozemského webu AD měla stát Češka Květa Peschkeová.

Čtyřiačtyřicetiletá deblistka podle všeho ukončí úspěšnou spolupráci s Američankou Nicole Melicharovou a vytvoří tým s aktuálně čtrnáctou nejlepší deblistkou světa. Právě s Peschkeovou nastupovala v minulosti také Grönefeldová, když společně došly hned dvakrát do semifinále Wimbledonu.