Splněný sen a sladké sny. Federerův sedmiletý fanoušek se dočkal vzkazu od svého vzoru

- Marek Bartošík

Jižní Amerika nemá na rozdíl od Evropy, Asie či Severní Ameriky ani grandslamový turnaj, ani žádné jiné významné tenisové klání. Snad i proto se do těchto končin vydal předvést své umění Roger Federer, který tím připravil speciální zážitek mimo jiné i jednomu sedmiletému mladíkovi.

Kolik tenisových fanoušků asi sní o tom, aby alespoň jednou viděli naživo hrát Rogera Federera? Osmatřicetiletý Švýcar potěšil svým velkolepým turné po Jižní Americe hned desetitisíce tenisových příznivců, mezi nimi i sedmiletého Juana Manuela z Ekvádoru.

Otec malého fanouška umístil po exhibičním utkání v Quitu na Twitter dojemný vzkaz. „Před několika měsíci mi můj sedmiletý syn řekl, že až vyroste, Roger Federer už nebude hrát. Dnes mohl spát klidně, protože poprvé viděl svůj idol hrát. Děkuji, Rogere Federere, že jsi přijel do Ekvádoru. Juan Manuel a já nikdy nezapomeneme,“ napsal spokojený otec, jenž byl při utkání stejně jako jeho syn stylově vystrojen hráčovou kšiltovkou.

O důvod k radosti navíc mohli mít otec a syn poté, co otevřeli upozornění na zmíněné sociální síti. Mezi notifikacemi byl totiž retweet od samotného Federera.

„Juane Manueli, děkuji, že jsi se přišel podívat na zápas. Doufám, že jsi po něm spal dobře! Vidět děti v publiku je vždy skvělé!“ liboval si švýcarský elegán, který mezi 19. a 24. listopadem odehrál v Jižní Americe čtyři exhibice proti Alexanderu Zverevovi. Páté klání se v kolumbijské Bogotě kvůli nepokojům neuskutečnilo.