WTA

Návrat do práce. Martinézová bude po Plíškové koučovat krajanku

- Radek Štohl

Bývalá trenérka Karolíny Plíškové již není bez práce. Španělka Conchita Martínezová se ještě v tomto měsíci dočkala nového angažmá, v závěru listopadu se dohodla na spolupráci s krajankou Garbine Muguruzaovou.

K tenisovému rozpadu došlo v úvodní polovině měsíce, Karolína Plíšková s Conchitou Martínezovou spolupracovala rok a čtvrt. Zatímco Češka novou posilu nezveřejnila, zkušená trenérka se již může vrhnout do práce. Během sobotního dne byla ohlášena spolupráce s bývalou světovou jedničkou Garbine Muguruzaovou.

Španělky se potkaly během působení ve Fed Cupu a také na osobní úrovni. Během sezóny 2017 Martínezová dovedla Muguruzaovou k wimbledonské trofeji, v březnu následujícího ročníku se ale jejich cesty rozešly. Současná pětatřicátá hráčka žebříčku upřednostila Sama Sumyka.

Sumyk ale letos u španělské hráčky skončil po neúspěšném Wimbledonu, na kterém Muguruzaová vypadla v úvodním kole. Šestadvacetiletá hráčka následně pracovala se současnou trenérkou španělského fedcupového týmu Anabel Medinou Garriguesovou, což s příchodem Conchity Martínezové už neplatí.

V letošní sezóně Garbine Muguruzaová triumfovala v Monterrey. Na turnaji v Indian Wells dokráčela mezi osmičku nejlepších tenistek, postoupila do osmifinále Australian Open. Od zmíněného WImbledonu neustála další tři zápasy, následně vyhrála jediný duel ze tří.

Změní se to s příchodem Martínezové?