Tenis jde stranou. Španělská opora nečekaně opustila tým, přišla o otce

- Filip Lefenda

Španělští tenisté budou v pátek před domácím publikem bojovat o postup do semifinále Davisova poháru. V bitvě proti Argentině se však budou muset nečekaně obejít bez světové devítky Roberta Bautisty-Aguta, jenž tým na vlastní žádost opustil.

Jednatřicetiletý Španěl má za sebou dvouhry proti Rusku a Chorvatsku, a to s bilancí jedné výhry a jedné porážky. Vyřazovací boje ovšem v Madridu spolu se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem neabsolvuje. Vítěz devíti titulů z okruhu ATP tým ve čtvrtek z vážných osobních důvodů opustil.

Hráč spěchal domů za nemocným otcem Ximem. Ten utrpěl v roce 2016 vážnou nehodu, ve čtvrtek se pak jeho zdravotní stav náhle zhoršil. Podle informací španělského portálu El País Bautistův otec ve večerních hodinách téhož dne zemřel. Stalo se tak jen rok a půl poté, co Bautista přišel loni v květnu náhle o svou matku.

Letošního wimbledonského semifinalistu v nominaci na páteční dvouhru s největší pravděpodobností nahradí Pablo Carreňo-Busta. Někdejšímu desátému hráči světa aktuálně náleží 27. příčka žebříčku ATP. Na profesionálním okruhu dosud osmadvacetiletý Španěl ovládl čtyři singlové turnaje, z toho jeden v tomto roce v čínském Čcheng-tu.