Padne rekord? Očekávaný duel Federera a Zvereva v býčí aréně se blíží

- Jan Havlovic

Již v sobotu proběhne očekávaný souboj Rogera Federera s Alexanderem Zverevem v býčí areně v Mexiku, který bude součástí čtyř exhibičních duelů v jihoamerických městech. Kapacita arény v Mexiko City je 43 tisíc diváků a pořadatelé věří, že padne dosavadní rekord v návštěvnosti, který drží již devět let belgický Brusel.

Roger Federer s Alexanderem Zverevem se rozhodli prodloužit tenisovou sezonu a v těchto dnech sehrají čtyři exhibiční duely v jihoafrických městech – Santiago de Chile, Bogotá, Mexico City a Quito. 

Z pohledu tenisových fanoušků je nejzajímavějším duelem ten sobotní v Mexiku, který proběhne v největší býčí aréně na světě – Plaza de Toros México, která pojme více než 41 tisíc diváků.

Na „The Greatest Match“, jak pořadatelé zápas nazývají, se těší i Roger Federer, se kterým v minulých dnech mluvil deblista Santiago Gonzalez. „Ukazoval jsem mu některé fotky z místa a je z toho nadšený. Byl tady prý jen jenou, když byl mladší,“ říká šestatřicetiletý tenista.

Podle aktuální předpovědi počasí je zde malá šance, že bude v sobotu pršet. „O této možnosti víme. Budeme o tom diskutovat ve čtvrtek,“ zní od pořadatelů.

Vše nasvědčuje tomu, že diváci v Mexico City budou svědky tenisového zápasu s největší návštěvností v historii. „Myslím, že rekord v návštěvnosti může být pokořen,“ myslí si González.

Rekord drží aktuálně belgický Brusel, kde se 8. července 2010 uskutečnila exhibice mezi Kim Clijstersovou a Serenou Williamsovou, na kterou dorazilo 35 681 diváků.