ATP

Turnaj mistrů: Thiem znovu porazil Federera. Djokovič řádil

- Radek Štohl

Dominic Thiem a Novak Djokovič uspěli v prvních zápasech dvouhry letošního Turnaje mistrů. Thiem se o vítězný vstup do turnaje postaral proti Rogeru Federerovi, Djokovič nedal šanci Matteo Berrettinimu, kterému povolil tři hry.

Thiem vyzrál na Federera
Dominic Thiem (5.) popáté v kariéře porazil Rogera Federera (3.). Rakouský hráč v závěrečném utkání nedělního dne přehrál soupeře dvakrát 7:5 a v základní skupině získal první bod.

Dvojice Kubot, Melo musela otáčet
Lukasz Kubot, Marcelo Melo zvítězili ve svém úvodním zápase čtyřhry letošního Turnaje mistrů. Polsko-brazislký pár úspěšně otočil utkání proti deblu Ivan Dodig, Filip Polášek 4:6, 6:4, 10:5.

Djokovič zničil Berrettiniho
Novak Djokovič (2.) začal letošní ročník Turnaje mistrů vítězně. Loňský finalista ve svém prvním zápase nedal šanci nováčkovi Matteo Berrettinimu (8.), kterého smetl 6:2, 6:1. Djokovič během zápasu pětkrát uspěl na returnu, o podání přišel ve druhém setu za stavu 4:0. V té době již měl náskok dvou brejků.

Klaasen s Venusem na úvod zvítězili
Letošní Turnaj mistrů má za sebou první výsledek. Utkání čtyřhry lépe zvládla dvojice Raven Klaasen, Michael Venu, která porazila debl Rajeev Ram, Jos Salisbury 6:3, 6:4. Pátý nejvýše postavený pár turnaje v obou setech získal po jednom brejku, v první sadě odvrátil čtyři brejkboly. Jednalo se o první a závěrečnou hru. Druhá sada byla až na sedmý gem ryze o podáních.

Nedělní program
Ram (USA), Salisbury (GBR) – Klaasen (RSA), Venus (NZL) 3:6, 4:6
Novak Djokovič (SRB) – Matteo Berrettini (ITA) 6:2, 6:1
Kubot (POL),  Melo (BRA) – Dodig (CRO), Polášek (SVK) 4:6, 6:4, 10:5
Roger Federer (SUI) – Dominic Thiem (AUT) 5:7, 5:7