ATP

Kandidát na úder roku! Soupeři nevěřili vlastním očím

- Radek Štohl

Turnaj ve Vídni zažil jeden z nejkrásnějších úderů letošní sezóny. Ve finále čtyřhry se Joe Salisbury blýskl nádherným tweenerem z rohu kurtu, po kterém jeho soupeři nevěřícně sledovali výborné provedení.

Zápasu o titulu se zúčastnili první nasazení Lukasz Kubot, Marcelo Melo, kteří vyzvali čtvrtý nejvýše postavený pár turnaje Rajeev Ram, Joe Salisbury. Dvojice Kubot, Melo při cestě do finále neztratila jediný set, v semifinále dokonce vyřadila kvalitní debl Herbert, Mahut. Ram se Salisburym měli trnitější postup, mezi čtyřmi nejlepšími páry vyhráli nad duem Daniell, Oswald 10:6 v závěrečném super tiebreaku.

Rovněž samotné finále nabídlo vyústění až v super tiebreaku. Dvojice Ram, Salisbury porazila favoritty 6:4, 6:7(5), 10:5, zásluhou čehož si zajistila druhý společný titul. Kromě napínavého duelu se však po zápase bude mluvit také o situaci z koncovky první sady, kdy se vyznamenal Salisbury.

Britský tenista se po returnu po čáře dostal k síti, chvíli na to se však musel vracet k rohu základní čáry. Již to vypadalo na úspěšný fiftýn pro pár na servisu, Salisbury na míček ale nezanevřel a po fantastickém tweeneru oslavoval. Naopak jeho soupeři zůstali s údivem na svých místech.

Jednalo se o úder roku?