Nadal se po 14 letech oženil, svatbě přihlížel i španělský král

- Filip Lefenda

Rafael Nadal se v sobotu oženil. Majitel devatenácti grandslamových trofejí si vzal na Mallorce za ženu dlouholetou přítelkyni Maríu Franciscu Perellovou. Velkolepé svatbě přihlíželi vzácní hosté.

Nadal si Perellovou vzal po dlouhých čtrnácti letech vztahu, a sice na zámečku na Mallorce, kde celému aktu přihlíželo přibližně na 350 hostů.

Mezi těmi nechyběli Nadalovi někteří současní či někdejší tenisoví kolegové, přítomni byli třeba David Ferrer, Carlos Moya, Juan Mónaco či Feliciano a Marc Lópezovi. Svatbu domácí tenisové legendy si nenechal ujít ani bývalý španělský král Juan Carlos I. se svou manželkou Sofií.

Třiatřicetiletý Nadal vstoupil do manželského svazku jako vůbec poslední člen tzv. velké čtyřky. Nikdo z jejich ostatních aktérů (Federer, Djokovič, Murray) mezi hosty na Španělově svatbě nefiguroval.

Novomanželé nyní přijímají nejen na sociálních sítích celou řadu gratulací. 

Sezóna však Nadalovi ještě neskončila. Hráč, jenž se vinou zraněného zápěstí odhlásil zkraje října z turnaje Masters v Šanghaji, by se měl na kurty vrátit na závěrečné letošní "tisícovce" v pařížské hale Bercy. Následně jej čeká vrchol v podobě Turnaje mistrů v Londýně, který se uskuteční ve dnech 10. až 17. listopadu v londýnské O2 Areně.