Životní sezona Muchové nekončí! Češka se kvalifikovala na Elite Trophy

- Jan Vojkůvka

Třiadvacetiletá Karolína Muchová si ještě od tenisových bojů v této sezoně odpočinout nemusí. Po postupu do semifinále v Moskvě se kvalifikovala na WTA Elite Trophy do čínské Ču-chaje, jíž se přezdívá malý Turnaj mistryň.

Muchová, která vstupovala do této sezony až na 145. místě světa, prožila úchvatný rok. Postoupila poprvé do finále na okruhu WTA, zahrála se ve čtvrtfinále Wimbledonu, v Soulu přetavila své druhé finále v premiérový titul a vše zakončila postupem do semifinále na velkém turnaji v Moskvě.

Díky tomu bude v pondělí figurovat na fantastickém 26. místě světa a vysloužila si pozvánku na WTA Elite Trophy do Ču-chaje. Dopomohlo jí k tomu nejen odhlášení několika hráček, ale zejména nedělní finálový program v Moskvě a Lucemburku.

Muchovou totiž mohly v žebříčku přeskočit ještě Anastasia Pavljučenkovová a Julia Görgesová. Ale nestalo se tak. Pavljučenkovová prohrála finále v Moskvě s Belindou Bencicovou, Görgesová padla v Lucemburku s Jelenou Ostapenkovou.

Třiadvacetiletá Češka se tak stala poslední dvanáctkou hráčkou, jež se do Ču-chaje dostala. Kromě ní si na Elite Trophy (pokud se ještě dodatečně neodhlásí) zahrají Kiki Bertensová, Sofia Keninová, Madison Keysová, Aryna Sabalenková, Petra Martičová, Elise Mertensová, Alison Riskeová, Donna Vekičová, Maria Sakkariová, Dajana Jastremská a na divokou kartu startující Saj-saj Čeng.

WTA Elite Trophy, které se hraje od 22. října, čeká už pátý ročník. V roce 2016 v Ču-chaji triumfovala Petra Kvitová, o rok dříve se Karolína Plíšková dostala do finále. Minulý rok se z titulu radovala Ashleigh Bartyová, současná světová jednička.