Federer má jasno i o antuce. Po olympiádě potvrdil další program pro rok 2020

- Jan Vojkůvka

Dvacetinásobný grandslamový šampion Roger Federer v posledních dnech pečlivě skládá svůj kalendář na příští sezonu. Největší radost po Japoncích udělal i svým francouzským fanouškům. Potvrdil totiž účast na grandslamu v Paříži.

Federer se vrátí na French Open opět po roce a naváže na své letošní vystoupení, kdy došel až do semifinále, kde prohrál až s pozdějším vítězem Rafaelem Nadalem. V letech 2017 a 2018 Švýcar kompletně vynechal antukové části sezony, přičemž v roce 2016 rovněž nestartoval kvůli zdravotním problémům na pařížském grandslamu.

„Budu hrát na French Open,“ řekl Federer v rozhovoru pro CNN. „Pravděpodobně si ale nezahraji moc turnajů předtím, budu potřebovat nějaký odpočinek,“ řekl ke svým plánům. Antuková sezona začíná po březnových podnicích Masters v Indian Wells a Miami.

„Potřebuji trochu volna, potřebuji přestávku, obzvlášť s ohledem na to, že budu hrát na olympiádě,“ dodal s připomínkou, že nedávno potvrdil také svou účast na olympijských hrách v Tokiu, kde se bude hrát před US Open.