Davis Cup přinese repete olympijského finále mezi Murraym a Del Potrem

- Jan Vojkůvka

Ve Flushing Meadows pomalu vrcholí poslední grandslam sezony, ale již velmi brzy přijde na řadu další vrchol tohoto ročníku. Semifinále Davis Cupu proti sobě svede i Andyho Murrayho s Juanem Martinem Del Potrem.

Během úterního večera byly zveřejněny nominace pro semifinálové duely Davis Cupu, i zápasy baráže, v nichž naskočí několik hvězdných tenistů. Hlavní pozornost však bude zaměřena na boje o finále, v nichž se utká od 16. září Velká Británie s Argentinou a Chorvatsko s Francií.

Zatímco duel Francouzů v chorvatském Zadaru se zdá být, i vzhledem k nominacím, předem jasný, to Britové v Glasgowě budou mít o poznání víc práce.

Velká Británie se opět bude spoléhat na Andyho Murrayho, který touží po druhém titulu v řadě a honosí se fantastickou formou. Společně s ním nastoupí jeho bratr Jamie Murray, Dan Evans a Kyle Edmund.

Cestu Britů do finále se pokusí zastavit Argentinci, kteří nasadí kromě Federica Delbonise jako druhého singlistu Juana Martina Del Potra, medailistu z nedávných olympijských her v Riu! Startovat budou také Guido Pella s Leonardem Mayerem.

Druhé semifinále, které hostí Chorvaté, má jasného favorita ve Francouzích. Za ně nastoupí Gael Monfils, semifinalista na US Open, Jo-Wilfried Tsonga (pokud se dá dopořádku, jelikož v noci skrečoval duel čtvrtfinále s Djokovičem), a deblisté Pierre Hugues Herbert a Nicolas Mahut. Za domácí nastoupí Marin Čilič, Borna Čorič, Marko Draganja a Ivan Dodig.

Kromě semifinálových soubojů uvidíme také osm zápasů baráže, v níž se představí řádka zajímavých jmen. Největší hvězdou bude Rafael Nadal, který se svými Španěly pocestuje do Indie. Doplní ho David Ferrer, Feliciano Lopez a Marc Lopez.

Belgičany proti Brazílii podpoří David Goffin, Australany v domácím prostředí proti Slovensku by měli reprezentovat Kyrgios a Tomic. Slovensko pak Martin Kližan, Lukáš Lacko, Andrej Martin a Igor Zelenay.

Kanada proti Chile vyrukuje s Vaskem Pospisilem i senzačním mladíčkem Denisem Shapovalovem. Němce proti Polákům podpoří Philipp Kohlschreiber a Japonsko doma vyzve Ukrajinu i s Kejem Nišikorim v sestavě.