Trápení už bylo dost. Ivanovićová ukončila letošní sezónu

- Daniel Kubelka

Bývalá světová jednička Ana Ivanovićová se v letošním roce na kurtech už neobjeví. Osmadvacetiletá Srbka se v letošní sezóně potýkala se zdravotními problémy a výsledkově zažil jeden z nejhorších roků své kariéry.

 Ivanovićová ukončila letošní trápení a předčasně ukončila sezóně

 Předčasný konec sezóny ohlásila Ivanovićová během úterního odpoledne na svém účtu na sociální síti Twitter. „Mám pro Vás několik špatných zpráv. Bohužel, kvůli mému poraněnému zápěstí, jsem se rozhodla na radu svého lékaře dát si na nějaký čas od tenisu pauzu, abych se mohla plně uzdravit,“ uvedla srbská hráčka v úvodu svého příspěvku.

Zápěstí však nebyl jediný zdravotní handicap, který bělehradskou rodačku v tomto roce omezoval. „Během loňského Australian Open jsem si zlomila palec na noze a dlouho jsem operaci odkládala. V příštích týdnech bych se ráda zotavila.“

„Je mi velice líto, ale z těchto důvodů jsem se rozhodla nehrát turnaje v Asii a předčasně ukončit sezónu. Nebudu si moci zahrát na v Japonsku a Číně, což mě velice mrzí. Bylo to pro mě obtížné rozhodnutí, ale budu se moci dát zcela do pořádku a připravit se na příští sezónu,“ stojí v pokračování příspěvku srbské tenistky, která tak musí oželet oblíbené asijské turnaje.

„Chtěla bych poděkovat své rodině a přátelům, mým fanouškům i sponzorům za jejich neutuchající podporu. Už se nemůžu dočkat až se příští rok vrátím,“ uvedla Ivanovićová na závěr.

Srbská tenistka v letošním roce vypadla z elitní dvacítky a v současnosti drží 31. příčku na žebříčku. Naposledy se Ivanovićová představila na probíhajícím US Open, kde však nečekaně vypadla s Denisou Allertovou.