Krejčíková se Siniakovou nebudou chybět v Šen-čenu! Kvalifikovaly se titulem v Linci

- Jan Vojkůvka

Finalistky loňského Turnaje mistryň, Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, nebudou mezi elitou chybět ani letos. Postup do čínského Šen-čenu jim zajistil triumf na turnaji v Linci, kde ve finále porazily rakousko-švýcarský pár Barbaru Haasovou a Xenii Knollovou 6:4, 6:3.

České tenistky vybojovaly v Linci svůj čtvrtý společný titul na okruhu WTA. Po loňských vítězstvích na French Open a ve Wimbledonu přidaly letos také triumf v Torontu. A Turnaj mistryň je nemine.

Krejčíková se Siniakovou prohrávaly v prvním setu souboje s Haasovou a Knollovou 2:4, ale čtyřmi gemy v řadě skóre otočily. I ve druhé sadě byly o brejk pozadu, avšak ze skóre 2:3 dokázaly znovu otočit šňůrou čtyř her v řadě.

Bývalé světové jedničky, které spolu startovaly poprvé od srpnového turnaje v Cincinnati (Krejčíkovou od kvalifikace na US Open trápily zdravotní problémy s kotníkem), se v aktualizovaném pořadí WTA Race, v němž se počítají výsledky od začátku kalendářního roku, dostaly na šesté místo se ziskem 4000 bodů. A to jim bohatě stačí k jistotě účasti na Turnaji mistryň.

Ve startovním poli v Šen-čenu doplní další českou hráčku Barboru Strýcovou, která se kvalifikovala spolu s Tchajwankou Su-wej Sie.