Soupeřky Petru milují. Šampionka a osobnost, shodují se Bartyová s Bencicovou

- Jan Havlovic

Petra Kvitová v Pekingu válí a po dvou výhrách se může těšit na čtvrtfinálový duel se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou. Sedmá hráčka světa slýchá od svých soupeřek pravidelně slova chvály, zejména díky vyjímečnému lidskému přístupu. „Jedna z nejlepších osobností na okruhu WTA,“ nechala se slyšet Australanka Bartyová. Pochvalu přidala na sociálních sítích i Belinda Bencicová.

Psát na sociální sítě pochvalná slova na soupeřku, která mě právě připravila o čtvrtfinále? V Tenisovém světě se tohle příliš nenosí, ale v souvislosti s Petrou Kvitovou je tomu právě naopak.

Belinda Bencicová prohrála v Pekingu s Petrou Kvitovou dvakrát 3:6. U sítě však pokorně a s úsměvem na tváři soupeřce pogratulovala a superlativy nešetřila ani na Twitteru. „Na kurtu šampionka, mimo kurt šampionka,“ napsala světová desítka a připojila společnou fotku s Kvitovou. 

V podobně přátelském duchu se jistě bude nést i další utkání devětadvacetileté Češky. Ta narazí v pekingském čtvrtfinále na Australanku Ashleigh Bartyovou. „Petra je vždy tou soupeřkou, proti které moc ráda otestuji své možnosti. Je jednou z nejlepších osobností na okruhu WTA,“ nechala se před čtvrtfinále slyšet aktuální světová jednička.

„Je to skvělé být s ní na kurtu. V pátek doražte, věřím, že to bude náš další kvalitní zápas,“ láká Bartyová fanoušky.

Tři z pěti vzájemných duelů Kvitové s Bartyovou nabídly třísetové bitvy. V aktuální vzájemné bilanci vede v poměru 4:1 česká reprezentantka, která bude mírnou favoritkou i v pátečním pekingském čtvrtfinále. Kvitová má navíc další speciální motivaci. Pokud zvítězí, zajistí si účast na letošním Turnaji mistryň. 

Jednu jistotu máme již před zápasem. Po závěrečném fiftýnu u sítě zcela jistě neuvidíme žádné skleslé pohledy, jen úsměv a pozitivní energii.