Kvitová zářila na servisu. Chytře jsem podání mixovala, těšilo světovou sedmičku

- Jan Havlovic

Petra Kvitová pokračuje v Asii v kvalitních výkonech a v čínském Pekingu přidala již druhou výhru. Po skalpu Belindy Bencicové v poměru dvakrát 6:3 si zahraje ve čtvrtfinále. „Byl to z mé strany dobrý zápas. Hodně jsem si pomáhala prvním servisem,“ hodnotila duel devětadvacetiletá tenistka. Další soupeřkou Kvitové bude světová jednička Ashleigh Bartyová.

Kvitová má na Bencicovou v této sezoně štěstí. Tento česko-švýcarský souboj byl letos k vidění již potřetí. Petře Kvitové se podařilo desáté hráčce světového žebříčku oplatit únorovou porážku z Dubaje, když v čínském Pekingu zvítězila po setech dvakrát 6:3.

„Poslední zápas jsem s Belindou prohrála, ale zase jsem ji porazila v Melbourne, takže jsem se to snažila brát pozitivně,“ prozradila Kvitová předzápasové úvahy.

Světová sedmička předvedla v osmifinálovém střetnutí kvalitní tenis, zejména na servisu. Bencicové nastřílela hned třináct es a po prvním podání získala 82% bodů. „Hodně jsem si pomáhala servisem. Soupeřka očekávala, že budu hrát levácké servisy do jejího bekhendu, ale chytře jsem to mixovala,“ potěšilo Kvitovou.

„Musela jsem to mixovat, protože Belinda dobře čte hru. Bylo náročnější chodit přes druhé podání, soupeřka mě poté dostávala pod tlak,“ připomněla Češka razantní hru Bencicové při returnu.

Kvitová zaznamenala v tomto duelu pouze jedno mírné zaváhání – na začátku druhé sady přišla poprvé a zároveň naposledy o podání. „To bylo náročné na psychiku,“ zavzpomínala sedmá hráčka světa, která vývoj druhé sady dvěma brejky otočila a dokráčela si pro výhru ve dvou setech.

Devětadvacetiletá tenistka pokračuje v Číně v kvalitních výkonech a v Pekingu si zahraje již popáté ve čtvrtfinále. V cestě za postupem do semifinále bude Kvitové stát v cestě světová jednička Ashleigh Bartyová.

„Je to už čtvrté naše střetnutí v této sezoně. Má skvělou formu, co dalšího říct? Je světovou jedničkou. Moc se těším, až budeme spolu na kurtu,“ dodala Kvitová, která vede ve vzájemné bilanci s Bartyovou 4:1. Zatím poslední utkání v Miami ale Češka prohrála ve třech setech.