Odplata vyšla na výbornou. Kvitová skolila Bencicovou třinácti esy a vyzve světovou jedničku

- Filip Lefenda

Petra Kvitová porazila na podniku v Pekingu dvakrát 6:3 Belindu Bencicovou a zahraje si čtvrtfinále. Češka, jež si k postupu dopomohla třinácti esy, oplatila švýcarské protivnici porážku z únorového finále v Dubaji. V dalším kole se sedmá nasazená hráčka turnaje utká se světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou z Austrálie.

Úvod utkání byl vyrovnaný. Bencicová odvracela ve třetím gemu brejkbol, to samé se povedlo v další hře i Kvitové.

Pomyslný chléb se tak začal lámat v pátém gemu. To šla Kvitová na příjmu do vedení 40:15 a nabídnutou šanci tentokrát beze zbytku využila. O čtyři hry později navíc turnajová finalistka z roku 2014 „loupila“ na příjmu podruhé, a tak brala Kvitová úvodní sadu poměrem 6:3.

Ivan Bencic nabádal svou dceru a zároveň svěřenkyni k větší razanci úderů a zdálo se, že rodinná porada skutečně zafungovala. Světová desítka vzala poprvé v utkání Kvitové servis a vstoupila do druhého dějství brejkem, který vzápětí skrze nejdelší gem v utkání se štěstím potvrdila.

Trápení na servisu ale přišlo i o dvě hry později. Bencicová nebyla schopná trefovat první servisy a srážely ji do kolen i časté dvojchyby. Po jedné takové ztratila výhodu svého dříve získaného brejku, na což reagovala zahozením rakety.

Kvitová šla následně získaným servisem do vedení, aby v osmé hře proměnila po stavu 0:40 třetí brejkbol a zajistila si tak možnost podávat na ukončení střetnutí. To se jí záhy i díky dvěma esům s pořadovými čísly dvanáct a třináct podařilo.

Bencicové tak Kvitová oplatila únorovou porážku z finále turnaje v Dubaji. Celkově pak zdolala devětadvacetiletá Češka o sedm let mladší protivnici se slovenskými kořeny počtvrté.

Ve čtvrtfinále narazí Kvitová v tomto roce už počtvrté na světovou jedničku Ashleigh Bartyovou, která přetlačila ve třech setech domácí Saj-saj Čeng. 

China Open, Peking (ženy, CHN, 8 285 274 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále dvouhry
Belinda Bencicová (SUI, 10.) – PETRA KVITOVÁ (7.) 3:6, 3:6