Sestry Plíškovy vyzrály i na grandslamové finalistky a jsou v Pekingu bez ztráty setu v semifinále

- Filip Lefenda

Třetí společný zápas, třetí vítězství bez ztráty setu. Sestry Karolína a Kristýny Plíškovy zatím na podniku v Pekingu válí. Poté, co sedmadvacetileté Češky zdolaly 7:5 a 6:3 nasazené čtyřky Kanaďanku Dabrowskou a Číňanku Sü, si na prestižním turnaji kategorie Premier Mandatory zahrají o společné finále.

Do zápasu vstoupily lépe loňské finalistky, které se v páté hře zhostily prvního brejku. Ten ale Dabrowská se Sü nepotvrdily, a tak bylo bleskově srovnáno.

Následně si oba páry držely svá podání, až za stavu 6:5 se Karolína s Kristýnou dostaly na příjmu do vedení 40:30, které přetavily ve svůj druhý brejk a zároveň zisk setu.

Česká dvojčata se získaným servisem letošních wimbledonských finalistek blýskly i zkraje druhé sady. Po zbytek dějství přitom samy nasazeným čtyřkám, které byly dle sázkových kurzů papírovými favoritkami, nenabídly jediný brejkbol.

A tak si sestry Plíškovy dokráčely v Pekingu už pro třetí vítězství bez ztráty jediného setu, když deblové specialistky Dabrowskou a Sü zdolaly za hodinu a sedm minut 7:5, 6:3.

Semifinále si vybojovaly Češky i na svém třetím společném letošním turnaji. V srpnu prohrály v Cincinnati v boji o finále s krajankou Lucií Hradeckou a Slovinkou Klepačovou, před dvěma týdny v Soulu pak do semifinále Plíškovy nenastoupily.

Karolína Plíšková, jež ve dvouhře vypadla v Pekingu už v prvním kole s Lotyškou Ostapenkovou, posbírala spolu s Kristýnou na okruhu WTA celkem tři deblové tituly. Dva se zrodily na rakouské půdě (Linec 2013, Bad Gastein 2014), třetí pak v Hongkongu (2014). V následujících letech začaly obě jmenované upřednostňovat dvouhru a nastupovaly bok po boku pouze sporadicky.

China Open, Peking (ženy, CHN, 8 285 274 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále čtyřhry
Dabrowská (CAN), I. Sü (CHN) – KAR. PLÍŠKOVÁ, KR. PLÍŠKOVÁ 5:7, 3:6