Uhrál jsem set proti Federerovi, ale nikoho nezajímám, stěžuje si Ind

- Michal Hladký

Momentálně největší raketou indického tenisu je jednoznačně Sumit Nagal. Dvaadvacetiletý hráč, jenž se během jedné sezóny vyhoupl v žebříčku ATP o dvě stě příček vzhůru, se nyní nachází na 135. pozici. Jenže není všechno zlato, co se třpytí, jak se Ind nechal slyšet po vítězném tažení minulý týden v Argentině.

Sumit Nagal ovládl před týdnem challenger v argentinském Buenos Aires. Potvrdil tím, že se jeho forma letos stále nedostala na maximum. Po vyhraném finále nad domácím Bagnisem zářil štěstím, přesto si nezapomněl postěžovat na věci, které jeho osobu v posledních týdnech trápí. 

„Byl jsem tu sám. Nemám peníze na to, abych si sem mohl přivést trenéra a fyzioterapeuta," zmínil se dvaadvacetiletý tenista. Ten podle svých slov pracuje se stejným finančním rozpočtem, jakým disponoval před rokem, když se objevoval až ve čtvrté stovce světového žebříčku. 

„Letos jsem v prvním kole na US Open uhrál set proti Federerovi, přesto o mě nikdo nemá zájem. Je smutné, že se nikomu nechce investovat do tenisu," dává najevo své zklamání Sumit Nagal, pro něhož to byl letos v New Yorku první start v hlavní soutěži na grandslamu v kariéře. 

Nagal ví, že si musí s obtížnou situací poradit sám. „Musím najít cestu, jak dostat svého trenéra na turnaje, toto léto jsem skoro celé odjezdil bez něho," motivuje sám sebe indický tenista. 

Uvidíme, třeba mu k tomu napomůže i právě probíhající challenger v Brazílii. Je zde šestý nasazený, ve středu vyzve ve druhém kole Eliase.