Turnaj mistryň zná další účastnici! Blízko je i Kvitová

- Jan Vojkůvka

Letošní Turnaj mistryň, který se bude poprvé konat v čínském Šen-čenu a nabídne rekordní prize money, zná svou třetí účastnici. Stala se jí Rumunka Simona Halepová, jež sice skrečovala turnaj ve Wu-chanu, ale se ziskem 4907 bodů v aktualizovaném pořadí WTA Race má zajištěný postup na finále sezony.

Halepová se připojila k jistým účastnicím Turnaje mistryň Ashleigh Bartyové a Karolíně Plíškové, jež se kvalifikovaly dříve.

Bývalé světové jedničce se v této sezoně znovu nevyhýbají zranění, kvůli kterým musela několikrát během roku skrečovat a vynechat také část antukové sezony. Přesto dokázala vyhrát Wimbledon a projít do finále v Madridu a Dauhá, k čemuž přidala několik dalších velmi slušných výsledků, včetně čtvrtfinále na French Open.

V minulé sezoně Halepová na Turnaji mistryň kvůli zranění scházela a vzhledem k problémům s bolestmi zad jí podobná věc hrozí i letos. Po skreči ve Wu-chanu však zatím figuruje nadále mezi přihlášenými hráčkami do Pekingu.

Blízko postupu je i Kvitová
Semifinále na turnaji ve Wu-chanu přiblížilo postupu na finále sezony i Petru Kvitovou. Ta figuruje v aktualizovaném pořadí WTA Race na 6. místě se ziskem 4196 bodů.

Sezonu Kvitové přitom výrazně ovlivnilo zranění předloktí, kvůli kterému vynechala French Open, přípravu na Wimbledon a hrát nemohla ani na velkém turnaji v Torontu.

Postup na Turnaj mistryň se jí přiblížil také po odhlášení Sereny Williamsové z turnaje v Pekingu. Americká tenistka svým rozhodnutím prakticky vzdala boj o postup do Šen-čenu, jelikož se na ni v žebříčku Race výrazně tlačí hned tři soupeřky - Elina Svitolinová, Belinda Bencicová a Kiki Bertensová.