Místo rakety telefon. Baghdatis si během utkání textoval s manželkou, o čem neprozradil

- Filip Lefenda

Krátkých přestávek mezi gemy využívá spousta návštěvníků tenisových utkání k pohledům do svých mobilních zařízení, všimnout si toho ostatně lze v prostřizích takřka v každém televizním přenosu. V osmifinálovém zápase US Open mezi Marcosem Baghdatisem a Gaelem Monfilsem se však odehrála kuriózní situace – telefon z tašky vylovil sám tenista z Kypru!

To ovšem tenisové regule nepovolují, a tak se stal jednatřicetiletý Baghdatis bleskurychle adresátem napomenutí hlavní sudí Alison Hughesové. Finalista US Open z roku 2006 varování uposlechl, při další výměně stran se však na britskou rozhodčí osočil. „Co když jsem se jen díval, kolik je hodin? To nesmím?“ kroutil hlavou, ale Hughesová na jeho hru nepřistoupila.

Po utkání, které někdejší partner české tenistky Petry Cetkovské prohrál s favorizovaným Francouzem ve třech setech, přiznal na tiskové konferenci úplně jiný důvod užití svého mobilu. „Psal jsem zprávu manželce,“ přiznal s úsměvem. Zároveň dodal, že napomenutí hlavní sudí bylo oprávněné. „Porušil jsem pravidla a tak jsem obdržel varování,“ byl si plně vědom svého provinění.

Při otázce, co své milé polovičce vlastně psal, už ale tak sdílný nebyl. „O to se s vámi dělit nebudu,“ odpověděl přítomnému reportérovi. „Ale dobrý pokus,“ zakončil téma čtyřiačtyřicátý hráč žebříčku ATP.

O rozruch se kyperský bouřlivák na grandslamu nepostaral poprvé. Svůj nezkrotný temperament prokázal před čtyřmi lety na Australian Open, kde během přestávky utkání druhého kola proti Švýcaru Wawrinkovi zdemoloval hned čtyři tenisové rakety. Duel nakonec Kypřan prohrál ve čtyřech setech.