Daviscupový učeň Svrčina za nominaci děkoval. Ve hře čára se mu zatím daří

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ ZE ZENICE: Benjamínek českého daviscupového týmu Dalibor Svrčina má za sebou premiérový trénink. Teprve šestnáctiletý junior jej absolvoval v pohledné sportovní hale v Zenici, kde se čeští tenisté o víkendu utkají s domácím celkem Bosny a Hercegoviny.

Šestadvacet, dvakrát osmnáct, sedmnáct a šestnáct let. To je věkové složení českého daviscupového celku, který se o víkendu popere v bosenské Zenici o výhru v duelu euro-africké zóny.

Suverénně nejmladším účastníkem celého klání je šestnáctiletý Dalibor Svrčina, kterého nehrající kapitán Jaroslav Navrátil poprvé povolal, aby si vyzkoušel atmosféru slavné týmové soutěže. „Za nominaci jsem děkoval. Fakt jsem za to rád,“ podělil se o nadšení nový český reprezentant, který má pro novou situaci logické vysvětlení.

„Podle mě to chtěli trochu i do budoucna omladit a co nejdřív nás zaučit. O nominaci jsem se dozvěděl asi týden před US Open,“ přiblížil.

Svrčina v pondělních dopoledních hodinách vyzkoušel na hodinu a půl dvorec s tvrdým povrchem, na němž se bude rozhodovat o osudu nadcházejícího střetnutí.

„Na první trénink jsem se strašně těšil. Byl spíš na srovnání, protože naposledy jsem trénoval ještě v New Yorku. Všechno dobrý,“ shrnul tenista, jemuž se podmínky v Zenici líbí. „Hotel je pěkný, hala je od něj kousek a aréna je hezká. Okolí takové normální,“ doplnil.

Ke Svrčinově spokojenosti jistě přispívá i fakt, že se mu zatím daří i v tradiční hře „čára“, při níž se členové týmu snaží od sítě poslat tenisový míček co nejblíže základní lajně. „Jsem na nule, takže myslím, že dobrý,“ usmál se při vzpomínce na tuto vydařenou premiéru.