Krejčíková porazila světovou jedničku, na US Open postupuje do čtvrtfinále mixu!

- Daniel Kubelka

Cenný skalp si na své konto připsala česká tenistka Barbora Krejčíková. Společně s Chorvatem Marinem Draganjou si totiž vyšlápli na první nasazený pár smíšené čtyřhry US Open a po výhře si na čtvrtém grandslamu sezóny zahrají ve čtvrtfinále.

Dvacetiletá Krejčíková s o pět let starším Draganjou vstoupili do utkání proti největším favoritům turnaje ve velkém stylu. Během úvodních tří her povolili svým soupeřům pouze dva míče a když ve čtvrtém gemu již podruhé prolomili servis indicko-chorvatské dvojice, bylo nadmíru jasné, že ve vzduchu visí velké překvapení.

Následně sice nevyužili vedení 30:0 a první ztrátou podání ještě dali favoritům naději na zisk prvního setu, jenže když poté čistou hrou znovu zvýšili svůj náskok a dostal se do vedení 5:1, vypadalo to na rychlý konec úvodní sady. Ten se však nekonal. Při podání Krejčíkové nevyužila česko-chorvatská dvojice dvou setbolů a když se následně podařilo Mirzaové s Dodigem snížit na 3:5 a v dalším gemu získat brejkbol, nevypadalo to pro naší hráčku s jejím chorvatským partnerem úplně nejlépe. Těžkou chvíli však Krejčíková s Draganjou zvládli a dvěma fiftýny v řadě ukončli první sadu po výsledku 6:3!

Start druhého dějství vyšel naopak lépe nasazenému páru číslo jedna. Mirzaová s Dodigem nejprve otočili stav 0:30 při vlastním podání a následně sami připravili své soupeře o servis. Výhodu brejku však dlouho neudrželi. Krejčíková s Draganjou rebrejkem s jedinou ztrátou rychle smazali nabrané manko a následně srovnali na 2:2.

Rozhodnutí mohl přinést sedmý gem druhého setu. Česko-chorvatský pár si v něm vybojoval tři brejkboly v řadě, hned druhý využil a získal důležitý brejk! Mirzaová a Dodig však ztrátu rychle smazali a za stavu 4:4 bylo zaděláno na dramatickou koncovku. Vyrovnaný stav však dlouho netrval. Krejčíková s Draganjou totiž hned vzápětí znovu brali servis soupeřů a za stavu 5:4 úspěšně dopodávali zápas do vítězného konce!

Ve čtvrtfinále čeká na vítěze utkání americká dvojice Vandewegheová, Ram, která na nedávno skončených olympijských hrách padla v boji o třetí místo.