Tři výhry, čtyři pokuty. Rus Medveděv se po výhře vysmíval publiku

- Jan Vojkůvka

Hodně divoké US Open prožívá ruský tenista Daniil Medveděv. Kromě toho, že se prodral úspěšně do osmifinále, posbíral během turnaje už čtyři pokuty v celkové hodnotě 19 000 amerických dolarů. Především ovšem proti sobě poštval americké publikum.

Zatímco v prvním kole vyfasoval Medveděv pokutu 7500 dolarů za nadávky a v kole druhém 2500 dolarů za další prohřešek při ničení vybavení, ve třetím kole obdržel hned dvě pokuty.

Zápas proti Felicianu Lopezovi vyhrál po lítém boji 7:6(1), 4:6, 7:6(7), 6:4, ale emoce s ním pořádně cloumali. Není se čemu divit, publikum výrazně fandilo španělskému veteránovi, což se stupňovalo s tím, jak Medveděv psychicky tento fakt nezvládal. Stále častěji se směrem k němu ozýval pískot a bučení.

Napřed vyrval sběrači míčků ručník a odhodil ho pryč, aby následně dostal varování a vzteky zahodil raketu. (Za nesportovní chování obdržel pokutu 5000 dolarů, pozn. redakce)

Posléze během zápasu ukázal směrem do publika zdvižený prostředníček. (Za obscénní gesto obdržel pokutu ve výši 4000 dolarů, pozn. redakce)

A aby toho nebylo málo, po vítězství se začal vysmívat místnímu publiku, které vůbec nebylo spokojeno s tím, že postoupil do osmifinále.

„Chci vám všem poděkovat, protože vaše energie mi dnes večer pomohla vyhrát. Protože kdybyste tu nebyli, pravděpodobně bych prohrál, protože jsem byl tak unavený,“ zdvíhal Medveděv ruce směrem k nebi. „Ještě, než půjdete spát, chci, abyste věděli, jsem díky vám vyhrál,“ podotkl sarkastickým tónem.

Zatímco se z publika ozývalo bučení, ruský mladík pokračoval. „Jedinou věcí, co mohu říct, je, že vaše energie, kterou mi teď dáváte, mi pomůže v dalších zápasech. Čím víc tohle budete dělat, tím víc budu právě pro vás vyhrávat.“

Už v neděli večer ho čeká na stadionu Louise Armstronga souboj s Němcem Dominikem Köpferem o postup do čtvrtfinále. A dá se očekávat, že diváci budou opět proti světové pětce z Ruska.