Osmá výhra v řadě! Strýcová se Sie pokračují v grandslamové jízdě

- Jan Vojkůvka

Osmé grandslamové vítězství v řadě vybojovaly Barbora Strýcová a Su-wej Sie. V souboji s polskými tenistkami Magdou Linetteovou a Igou Swiatekovou dokázaly druhé nasazené vyhrát ve dvou setech 6:4, 7:6(4). Zápas to pro wimbledonské šampionky ale nebyl vůbec snadný.

Šest výher ve Wimbledonu, dvě vítězství na US Open. Strýcová se Sie navíc všech osm výher dokázaly vybojovat bez ztráty setu! Úchvatná bilance druhých nasazených na grandslamových turnajích je úctyhodná, dechberoucí.

Přitom nemuselo jít jen o grandslamy. Po Wimbledonu se obě hráčky představily v Cincinnati, kde vyhrály svůj úvodní zápas. Do čtvrtfinále ovšem kvůli zdravotním problémům Tchajwanky nenastoupily. A tak, svým způsobem, pokud by se nepočítalo odstoupení z amerického turnaje, vyhrál tento pár už 13 zápasů v řadě (před Wimbledonem triumfoval v Birminghamu)!

Ve 2. kole US Open to ovšem byla těžká práce. V prvním setu sice nečelily žádnému brejkbolu a vyhrály po proměnění čtvrté šance hned v úvodní hře zápasu, ale ve druhém dějství se už pořádně nadřely.

Česko-tchajwanský pár vedl už 4:2, výhodu brejku však neudržel a rázem čelil stavu 4:5. Polské hráčky dokázaly v dalších gemech na returnu pořádně kousat, ale k dalšímu brejkbolu, který by znamenal i setbol, se propracovat nedokázaly.

Když Strýcová se Sie ve dvanácté hře přes tři shody uhrály své podání, vynutily si tiebreak, ve kterém otočily z 1:3 na 4:3 a koncovku zvládly na jedničku a postoupily do osmifinále.