Bizarní pokuta pro Serenu! Superhvězda musí zaplatit 10 tisíc dolarů

- Jan Vojkůvka

Letošní Wimbledon zatím nabízí všechno, na co si milovník tenisu vzpomene. Krásné tenisové okamžiky, kontroverzi starých známých, dramatické zvraty... a také jednu bizarní pokutu, kterou bude muset zaplatit Serena Williamsová.

Ta se podle agentury AP dopustila ještě před startem grandslamového turnaje poškození jednoho z kurtů svou raketou. Stalo se tak při tréninku.

Výsledek? Za poškození dvorce vysoká pokuta ve výši 10 000 amerických dolarů. Informace o tom, o jaký kurt se jednalo, a jak ho vlastně Američanka poškodila, zveřejněny nebyly. Ví se pouze, že se svého činu nedopustila na centrálním dvorci a kurtu číslo 1. Patrně se však jednalo o jeden ze zápasových dvorců.

Kromě Williamsové dostal pokutu také Fabio Fognini. Ten za své nevhodné chování během třetího kola Wimbledonu musí zaplatit 3 000 dolarů. Ital se dopustil při souboji s Tennysem Sandgrenem nepříliš vhodných poznámek o tom, že by si přál, aby ve Wimbledonu vybuchla bomba.

Celkem 8 000 dolarů musí zaplatit Nick Kyrgios, jemuž se sečetly pokuty ve výši 3 000 dolarů za nesportovní chování v prvním kole a 5 000 dolarů za nesportovní chování v kole druhém.