Potupa pro Nadala! Kyrgios ho nachytal, fanoušci pískali

- Radek Štohl

Čtvrteční zápas mezi Nickem Kyrgiosem a Rafaelem Nadalem měl grády. Vypjaté střetnutí bylo jedním z taháků letošního Wimbledonu, což Kyrgios potvrdil v první sadě. V jejím závěru nejprve z druhého podání trefil eso o rychlosti 230 km/h, ve stejné hře Nadala překvapil svým tradičním trikem.

Již od prvních minut byla cítit velmi zvláštní atmosféra. Kromě postupu do třetího kola Wimbledonu byla ve hře také otázka cti, kuráže a osobních záležitostí. Vše potvrzoval Nadal, který snad nikdy předtím neprokazoval své emoce v tak brzké části jakéhokoliv turnaje.

A poté tu byl Kyrgios. Muž mnoha tváří, který se utkání rozhodl povýšit na novou úroveň. Velkou roli hrála také první sada, kterou Australan sice nezvládl, ale výrazně se s ní zapsal do podvědomí tenisového okolí. Dost možná také celé historie.

Během osmé hry Kyrgios neztratil ani fiftýn, čemuž výrazně napomohly dvě situace. Při snaze získat první míček netrefil úvodní servis, a tak se pořádně opřel do toho druhého. Jeho rychlost byla 230 km/h. V historii druhých podání si v roce 2007 vedl lépe už jen Ivo Karlovič s rychlostí 232 km/h.

Jak Nick Kyrgios celou hru začal, tak ji také skončil. Tedy ve velkém stylu. Nadal se při returnu tradičně ocital daleko za základní lajnou, čehož Kyrgios využil podáním spodem. Zatímco polovina fanoušků jeho pokusu tleskala, od druhé se dočkal výrazného pískotu.

Kyrgios nakonec utkání prohrál ve čtyřech sadách, poněkolikáté v kariéře však prokázal, jak dokáže být geniálním tenistou i neposlušným hochem. A to i na nejslavnějším turnaji světa.