Takový týden jsem v kariéře ještě neměla, lebedí si Plíšková. Eastbourne chce hodit za hlavu

- Jan Havlovic

Perfektní týden, kterému k dokonalosti vlastně nic nechybělo. Karolína Plíšková odvedla na turnaj v Eastbourne ukázkové výkony a po suverénních pěti výhrách si došla pro celkově čtrnáctý singlový titul. Světová trojka ztratila během tohoto turnaje jen devatenáct gemů. „Takový týden jsem v kariéře snad ještě neměla,“ lebedila si Plíšková po finálové výhře 6:1, 6:4 nad Němkou Angelique Kerberovou, obhájkyní wimbledonského titulu.

Česká tenisová jednička prošla oblíbeným turnajem v Eastbourne doslova jako nůž máslem. Soupeřky marně hledaly na nezastavitelnou Plíškovou recept. Na „královně es“ si vylámaly zuby jak světová čtyřka Kiki Bertensová, tak i hráčka číslo pět Angelique Kerberová.

Excelentní týden završila Karolína Plíšková vítězstvím ve finálovém souboji s Němkou Angelique Kerberovou po setech 6:1, 6:4. „Neudělala jsem toho v tomto zápase moc špatně,“ pochvalovala si již dvojnásobná vítězka turnaje v Eastbourne.

„Myslím, že jsem zahrála dobře. Podávala jsem kvalitně, hodně prvních servisů. Obzvlášť ve druhém setu,“ zmínila Plíšková pohled do statistik, když ve druhé sadě měla úspěšnost prvního podání skvělých 81 %.

Karolína Plíšková neztratila během tohoto týden v Eastbourne ani set a dohromady dovolila soupeřkám jen devatenáct gemů. „Takový týden jsem v kariéře snad ještě neměla,“ lebedí si. „O tomhle ale nebude ve Wimbledonu nikdo přemýšlet. Možná kromě mě,“ smála se tenistka z Loun.

Plíšková se díky kvalitním výkonům v Eastbourne dostala do role jedné z hlavních favoritek na zisk trofeje ve slavném Wimbledonu. Česká jednička ale má recept, jak vysoká očekávání především psychicky zvládnout.

„Chci kompletně zapomenout na to, co se tady v Eastbourne odehrálo. Maximálně si vzít to pozitivní, ale nechci si připouštět, že vše bude tak lehké jako tomu bylo v tomto týdnu,“ uvědomuje si Plíšková, která získala třetí letošní turnajový vavřín.

Travnatý grandslam, kde došla v kariéře nejdál do osmifinále, bude pro Karolínu Plíškovou velkou výzvou. „Bude to po Eastbourne úplně nový start, nový začátek,“ burcuje se světová trojka, která v prvním kole Wimbledonu narazí na Číňanku Lin Ču, aktuálně 103. hráčku světového žebříčku.