Sestrovražedný souboj sester Plíškových je tady! Kristýna vyzve v Birminghamu Karolínu

- Jan Havlovic

A je to tady! Sestry Plíškovy se poprvé v kariéře střetnou ve vzájemném souboji v hlavní soutěži WTA. Rozhodla o tom úterní výhra Kristýny Plíškové, která vyřadila Bulharku Tomovovou 6:3, 6:4 a zajistila postup do druhého kola turnaje v Birminghamu. Celkově půjde již o desáté střetnutí sester Plíškových na profesionálním okruhu.

Poprvé po dlouhých šesti letech uvidí tenisoví fanoušci souboj sester Plíškových! Stane se tomu tak na travnatém turnaji v Birminghamu. Rozhodla o tom úterní výhra Kristýny Plíškové, která v prvním kole vyřadila Bulharku Viktorii Tomovovou po setech 6:3, 6:4.

Sedmadvacetiletá Kristýna Plíšková vstupovala do duelu proti o tři roky mladší Bulharce Tomovové v roli favoritky. Obě tenistky však měly za sebou již tři vítězné zápasy, jelikož Plíšková i Tomovová úspěšně zvládly kvalifikaci.

Začátek zápasu na britském pažitu nabídl poměrně poklidnou hru. První vzrušení pro diváky přišlo až v pátém gemu, ve kterém musela česká tenistka odvracet dva brejkboly. Plíšková si nicméně podání udržela a hned vzápětí zaútočila při podání Tomovové, které poprvé v zápase prolomila. To se ukázalo jako klíčový moment, neboť Plíšková již výhodu jednoho brejku udržela až do konce první sady.

Vyrovnaná hra a kvalitní servis ze strany obou hráček pokračoval i ve druhém setu. Jako první ovšem znovu zaváhala Bulharka. Ta šla za stavu 4:4 podávat, avšak tíhu situace nezvládla, podání podruhé v zápase ztratila a bylo prakticky rozhodnuto.

Kvalitně servírující Plíšková nedopustila pokračování zápasu a dovedla utkání do vítězného konce. Fanoušci se tak mohou těšit na v pořadí již desátý vzájemný souboj sester Plíškových na profesionálním okruhu. Vůbec poprvé se tyto česká dvojčata utkají v hlavní soutěži turnaje WTA. 

Vzájemná bilance hovoří lépe pro úspěšnější Karolínu, která vede 5:4 a bude favoritkou i v nadcházejícím souboji na trávě v Birminghamu. 

Vzájemné duely Karolíny a Kristýny Plíškových (5:4)
2013 – Karolína Plíšková x Kristýna Plíšková 6:7(5), 6:3, 3:6 – WTA Eastbourne (kvalifikace)
2012 – Karolína Plíšková x Kristýna Plíšková 7:6, 7:6 – ITF Grenoble (finále)
2012 – Karolína Plíšková x Kristýna Plíšková 3:6, 2:6 – ITF Andrezieux-Boutheon (čtvrtfinále)
2011 – Karolína Plíšková x Kristýna Plíšková 6:1, 6:1 – ITF Vendryně (čtvrtfinále)
2011 – Karolína Plíšková x Kristýna Plíšková 6:3, 6:4 – WTA challenger Ningbo (1. kolo)
2010 – Karolína Plíšková x Kristýna Plíšková 3:6, 3:6 – ITF Bratislava (osmifinále)
2010 – Karolína Plíšková x Kristiýna Plíšková 7:5, 2:6, 0:6 – ITF Kurume (finále)
2010 – Karolína Plíšková x Kristýna Plíšková 6:4, 6:2 – ITF Gifu (semifinále)
2006 – Karolína Plíšková x Kristýna Plíšková 6:3, 7:6(1) – ITF Cavtat (kvalifikace)