Moneta Czech Open: Veselý s Lehečkou titul nezískali! Známi jsou finalisté dvouhry

- Filip Lefenda

V pátek byli na prostějovském Moneta Czech Open korunováni první vítězové. Na závěr denního programu se uskutečnilo finále čtyřhry, v němž Jiří Lehečka s Jiřím Veselým prohráli s rakousko-slovenskou dvojicí Philippem Oswaldem a Filipem Poláškem. Ještě před vyvrcholením deblu se hrálo semifinále dvouhry, ve kterém postup do souboje o titul vybojovali Attila Balasz a Pablo Andujar.

Lehečka s Veselým titul nezískali
Domácí turnaj v Prostějově zůstane letos bez českého vítěze. Rozhodlo o tom finále čtyřhry, v níž Jiří Lehečka s Jiřím Veselým prohráli 4:6, 6:7(4) s Philippem Oswaldem a Filipem Poláškem.

Rakousko-slovenská dvojice šla do souboje o titul v rolích mírných favoritů a v utkání ani jednou neprohrávala se ztrátou brejku. Ve druhé sadě navíc Lehečka s Veselým nedokázali na soupeře zatlačit a nevypracovali si žádný brejkbol.

Prvním finalistou Balazs
Třicetiletý Attila Balazs (222.) se stal prvním letošním finalistou prostějovského Moneta Czech Open. Jedenáctý nasazený Maďar splnil roli favorita a přehrál ve dvou setech Němce Petera Torebka (534.) 6:1 a 6:4. Ve druhém setu prohrával Balazs 0:3, přesto dějství otočil a zahraje si tak na Hané o turnajový titul.

O titul si zahraje Andujar
Druhé semifinále v Prostějově přineslo duel mezi dvěma členy elitní stovky světového žebříčku. Mírným favoritem byl první nasazený a 63. hráč světa Casper Ruud, který se střetl s turnajovou trojkou a 93. tenistou planety Pablem Andujarem. Nor ovšem svou pozici výše nasazeného nepotvrdil a v duelu se španělským hráčem prohrál 2:6, 4:6. Do sobotního finále tak pronikl Andujar.

Semifinále dvouhry
Attila Balazs (HUN, 222.) – Peter Torebko (GER, 534.) 6:1, 6:4
Casper Ruud (NOR, 63.) – Pablo Andujar-Alba (ESP, 93.) 2:6, 4:6

Finále čtyřhry
Oswald (AUT), Polášek (SVK) – LEHEČKA, VESELÝ 6:4, 7:6(4)

Turnaj v Prostějově den po dni

6.6.
Moneta Czech Open: Lehečka s Veselým slaví postup do finále! Singlové čtvrtfinále bez české účasti

5.6.
Moneta Czech Open: Kopřiva prohrál souboj o čtvrtfinále v třísetové bitvě. Veselý s Lehečkou jsou v semifinále 

4.6.
Moneta Czech Open: Domácí favorité propadli. Veselý ani Rosol outsidery nezdolali

3.6.
Moneta Czech Open: Šafránek odvrátil blamáž s deblistou. Kopřiva vyřadil bývalého 38. hráče světa

2.6.
Moneta Czech Open: Odstartoval challenger v Prostějově. Pavlásek nečekaně končí, Kopřiva postupuje