Rumunská zeď. Udržet si proti Halepové servis? V Paříži takřka nemožné

- Jan Havlovic

Simona Halepová působí na letošním Roland Garros při gemech na returnu skutečně jako zeď. Na vlastní kůži se o tom mohly přesvědčit její dvě poslední soupeřky, světová trojka totiž vyhrála již 16 gemů na returnu v řadě! Bláznivou sérii by sedmadvacetiletá Rumunka ráda prodloužila i ve čtvrtfinálovém zápase proti Amandě Anisimové.

Jdete servírovat proti Simoně Halepové? Tak to hodně štěstí, děvčata.

Rumunská tenistka je v tomto roce na dvorcích Rolanda Garrose při gemech soupeřek nemilosrdná. Halepová vyhrála během dosavadních čtyř posledních duelů 70 % gemů při podání soupeřky.

Po drtivé osmifinálové výhře nad Polkou Igou Swiatekovou navíc drží bláznivou sérii šestnácti vyhraných gemů na returnu v řadě. Celkově vyhrála na příjmu devatenáct z posledních dvaceti gemů.

„Na returnu si hodně věřím. Při ztrátách vlastního podání nemám v hlavě negativní myšlenky. Vždy se soustředím na další míč,“ promluvila Halepové o své hře na příjmu při tiskové konferenci po výhře ve třetím kole nad Ukrajinkou Curenkovou.

Simona Halepová urvala první dvě pařížské výhry až ve třech setech. Od třetího kola se však rozjela k výborným výkonům a proti Curenkové a Swiatekové ztratila dohromady jen čtyři gemy.

Bude zajímavé sledovat, zdali úchvatnou hru Rumunky na returnu odskáče také teprve sedmnáctiletá Amanda Anisimovová. Mladičkou Američanku navíc čeká vůbec první grandslamové čtvrtfinále, a hned proti takřka nezastavitelné Rumunce.